Skrea Strand,  Falcon, Badbollar, Sommarturister och Världens bästa äkta Napolipizzeria ( det är omnämnt i gastronomiska kretsar ) och då snackar vi Falkenberg! Men nu är det även debut för Heavy Metal att sätta staden på kartan. Bandet är Black Ledd och släpper nu sin debut ” Heavy Metal Fans” som efter en första genomlysning med stor passion, sköna riff och bra låtar kommer få oss att åka till Staden även för att rocka loss och lira luftgitarr både sommar som vinter!

För Black Ledd levererar duktigt bra på debutalbumet med tio riktigt bra låtar med tydliga influenser från band som Judas Priest, Dokken, Accept, Pretty Maids samt Primal Fear.

Det är hårda riff och höga toner från micken ifrån första låt till sista låt på albumet. Öppningslåten ”Heavy Metal Fans” sätter tonen direkt med en text som hyllar just det! Heavy Metal på ett klassiskt riffigt sätt som sen genom hela albumet lyser med sin ständiga närvaro fram till utmärkta avslutningen med låten ”Take Em Down”!

Christer ”Cidda” Elmgren ( Sång ), Tommie ”Dawson” Karlsson ( Gitarr ) och Anders Andersson ( Bas ) har lyckats ro ihop ett mycket bra debutalbum som innehåller tio väl skrivna låtar och som nog kommer hålla bäst före datum väldigt länge. Det är klassisk heavy metal  som sagt. Men visst finns det spår av The Gothenburg Sound givetvis som påverkat och influerat många band  över världen. Black Ledd kunde lika gärna varit från vilken storstadsmetropol som helst men det räcker gott med sommarmetropolen på västkusten för det rockar lika bra där tro mig.

Gillar man denna klassiska Heavy Metal med melodisk touch så är ”Heavy Metal Fans” ett album att ta till sig. Det är 100 procent äkta larmade riff och höga toner igenom hela albumet!

Dessutom låtar som ligger på 5 till 6 minuter i längd utan att man känner de kunde kortat ner en del låtar. Utan de har fyllt på med fina gitarrsolon och instick som gör låtarna bättre helt enkelt. Ljudbilden är mäktig och ”Ciddas” sång är perfekt och höjer samtliga låtar ytterligare ett snäpp. Klassisk powermetal röst som bidrar till att sätta agendan på albumet.

Black Ledd kör över oss med klassisk Heavy Metal med sina tydliga influenser från förr och de gör det bra med bra låtar som håller en hög jämnhet på hela albumet! 

Så köp CD:n eller ladda ner ”Hevy Metal Fans” för det är stor chans ni gör tummen upp för Black Ledd!? Tack för musiken!

Genre: Heavy Metal/Hårdrock.

Band: Black Ladd ” Heavy Metal Fans”.

Förlag: Melodic Passion Records.

Release: 21/10 2022.

Bästa låtar: Ignite Your Lite, Liar  och Cold Trash Coming.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré.