Det finns band som vill experimentera på vinst och förlust; varje platta är en helt ny upplevelse. Ibland hänger fansen med på tåget, ibland kanske en del försvinner längs vägen medan andra kliver på. Sedan finns band som Bonafide. Vill man vara elak skulle man kunna kalla dem förutsägbara. Men faktum är att de är trogna. För gillar man Bonafide. Då gillar man allt med Bonafide. Soundmässigt har är det inte många steg mellan den självbetitlade debuten från 2007 och det senaste tillskottet: Are You Listening?, trots flera medlemsbyten däremellan, men det beror helt enkelt på att det var ett färdigutvecklat koncept från början.

                      Trots att vi, rent musikaliskt, alltså inte bjuds på något speciellt chockerande får vi ändå en liten överraskning: en låt på svenska. Visst har vi tidigare fått lite svengelska i ”Rock’n’Roll Skål” (Bombo, 2013), men nu går hela stycket på klingande skånska tillsammans med Nisse Hellberg (Wilmer X). I övrigt är ”Snacket” en typisk, riffig och svängig Bonafidelåt. Ett par andra låtar sticker också ut en del: ”Salvation” är snarare en ren blueslåt än den AC/DC-rykande rock’n’roll vi är mest vana vid. Plattans lugnaste låt ”Tonight I’m Wild” är även den en låt att minnas. Men plattans starkaste spår måste ändå vara den lite extra svängiga ”Hero to Zero”, som är ett skolboksexempel på en Bonafidelåt, när de är som allra bäst.

                      Kvartetten har gjort det igen, den musik de är bäst på. Man behöver inte uppfinna något nytt för att göra både sig själv och sina fans glada. Sveriges tryggaste instans för riffig hårdrock har levererat en ny, het platta.

Artist: Bonafide
Albumtitel: Are You Listening?
Bolag: Black Lodge Records
Release: 231027
Genre: Hårdrock / Classic Rock
Bästa låtar:  ”Hero to Zero”, “Tonight I’m Wild”, ”Snacket”
Betyg:

Recension av: Anna Mattsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *