Stenbockar och tvillingar ska ju enligt zodiaken inte alls komma överens. Så en grupp som är döpt efter Stenbockens tecken och jag som är Tvilling, borde ju bli fel redan från början. Men det blir ju rätt, redan från början. Första textraden i första låten, ”The Searcher” får mig intresserad.”You wake up in the morning, with an ache in your gut”. Japp, den här skivan vill jag recensera!

Det här är långt ifrån de album jag tidigare recenserat (vilket också var min tanke), musikvariationen inom rock är ju det som gör genren BÄST! Så jag går från Crylord/Persefone/The Defaced… till Uddevalla! Har nog kört förbi Uddevalla någon gång i livet. För mig, som är sportintresserad förknippas Uddevalla med fotbollslaget IK Oddevold och handbollslaget Kroppskultur. Coola namn på sina lag har staden i alla fall. Ungefär så mycket har Uddevalla varit intressant för mig i mitt liv. Tills nu.

Capricorn bjuder på rock’n’roll! Må-bra musik! Catchy riffs och sköna refränger. Det är mer Chuck Berry än Slayer, bara så ni vet. Det är väl mest inspirerat av AC/DC, Saxon, Sweet, Journey, Rancid och Ebba Grön. Om någon förstår de kopplingarna. Vet inte om jag gör det själv, haha. (Fick för mig att lyssna på ”Good Golly Miss Molly”, med Little Richard. Har jag nog inte gjort på 20 år och ”I Can Jive”, med Jerry Williams). Capricorn får mig tillbaka till 1950/60/70-tals-rötterna. Med stil och 2000-tals-känsla.

Det är musik som får mig att sitta vid datorn och studsa, dansa i stolen liksom! Det går inte att låta bli att gunga, sjunga med. Oerhört medryckande låtar, rakt igenom hela albumet och jag har märkt att DE växer med omlyssning. Ett par låtar jag först inte gillade är nu favoriter!

”For The Restless” heter albumet… och Capricorn är då på helt rätt spår med tanke på mig. Rastlös och vilsen och i behov av ”uppåt-tjack” (Alltså emotionellt, inte kriminellt.) Det börjar bli tröttsamt att bara ge HÖGA betyg till det jag fått recensera.
Men fan… Jag gillar det här OERHÖRT mycket! Låt nr 9: ”Turn it up, up… up! It’s time to start the celebration!” Jag kan inte låta bli. Det blir 9/10 i betyg igen! ”Rock’n’roll Congregation” får 11. 11 komma 5.

Det pågår ett krig, världen är oviss… världen är galen. Men musik är räddningen/flykten. Ber lite om ursäkt till Capricorn för att jag fokuserat på
världspolitik och annat tjafs, under tiden recensionen skrevs. Men samtidigt har er musik varit en källa. Till glädje, till tillit, till förströstan. Vi som ingår i rock’n’roll-församlingen tackar och tar emot. Ödmjukt. Det här är en skiva som gör MIG oerhört glad! Svårt att få bättre betyg i världsläget, tror jag.

Turn it up!

LINE-UP:
Kristoffer Ekberg – vox, guitar
Peter Söderberg – guitars
Pontus Blom – bass
Thomas Eriksson – drums

TRACKLIST:

  1. The Searcher
  2. Self Pity
  3. Long Gone Heroes
  4. Revolution Boogie
  5. Hold On/Hold Out
  6. Got To Go
  7. It Ain’t Me
  8. Night Of The Lonely Hearts
  9. Rock N’ Roll Congregation
  10. Got You Where They Want To

Artist/Grupp: Capricorn

Albumtitel: For The Restless

Skivbolag: Wild Kingdom / Sound Pollution Records

Bästa låtar: ”Rock’n’roll Congregation”, ”The Searcher”, ”Long Gone Heroes”, ”Revolution Boogie”, ”Hold On Hold Out” och ”Night
Of The Lonely Hearts”.

Betyg:

Av: Magnus Svensson