2020 släppte Chris Rosander sitt första soloalbum ”King Of Hearts” som fick fina recensioner och den då 22 årige Chris kunde inte efter albumet påbörja att spela live då pandemin satte stopp för detta. Då gick Chris in och började arbeta på ett nytt album i augusti samma år som nu är färdigt att lanseras den 17 februari i år. ”The Monster Inside” är titeln på hans andra album och Chris har producerat albumet och skrivit alla låtarna själv dessutom lirar han gitarr och keybord på de flesta av låtarna. P.O Sedin spelar bas från ex Perfect Plan och Magnus ”Grunna” Grundström bidrar på trummor på nya albumet. Även Rasmus Fors och Johan Sjödin nämns på Keybord och Anton Frengen på gitarr på detta album.

Foto: P-O Sedin

All musik och text är skriven av Chris Rosander och han ger oss in i en härlig musikalisk resa i AoR/Melodic rock genrén det är tydligt och lika klart som vilket vasst riff som helst inom denna musikgren. Tonen sätts redan i öppningslåten på albumet det vill säga titellåten ” The Monster Inside”. Sedan fortsätter albumet med ytterligare 10 låtar av hög klass som i princip håller hela vägen igenom albumet från början till slut.

Det märks att Chris Rosander har studerat musik sen 11 års åldern. Det är proffsigt och så bra arrangerat i låtarna att man blir helt enkelt mäkta imponerad av denna 25 år unga kille från Örnsköldsvik. Det är AoR av mycket hög musikalisk nivå och man försöker att verkligen hitta nån svaghet på albumet bland de 11 låtarna. Men det är som att leta nästan efter en pickupnål i en höstack för att hitta nån svag punkt/låt på albumet.

Albumet är uppbyggd som ett konceptalbum med 11 olika historier om olika människor och deras mörka sida av sig själva. Den där sidan vi alla helst inte vill någon annan ska se eller upptäcka. Så ”Monster Inside” är alltså ett konceptalbum med en tydlig klar musikalisk röd tråd genom alla de 11 låtar som finns på albumet. Vi har alla alltså ett monster inne i oss helt enkelt!

”Monsters Inside” värmer ett åldrande hjärta hos skribenten helt klart och som fan av AoR/Melodic Rock så är det fantastiskt att se Chris Rosander förvalta denna genré med bravur så att fler unga människor kan upptäcka och njuta av den typ av musikgren. Dessutom gillar man att tangenterna från keyboarden också får ta plats så är detta också ett skäl att gilla albumet ”The Monster Inside” speciellt för oss luftklaviaturfans ( Pappa jag vill ha en synth när jag konfimerar mig! ) som får oss att bli extra glada av detta fina album.

Foto: Malin Rosander

Chris Rosander är lite av en blandning av lite Toto och lite Heat som blandas ihop till en egen musikalisk kompott. 80 tal möter 2020 tal kan man nog säga efter att hört de 11 låtarna på albumet plus givetvis andra influenser för det finns ju en hel del inom AoR att hämta inspiration och musikalisk lusta ifrån. Gitarriffen och keyboardspelet imponerar precis som i debutalbumet ”King Of Hearts från 2020.

Vi får alltså ett fulländat andra album efter den också fulländade debuten från 2020 och Norrlandskraft är inte bara 220 Volt det är numera även 230 Volt när Chris Rosander kickar igång nya albumet genom min Marshallförstärkare på hög volym så att nätkontakten ser ut att glöda som aldrig förr! 

Så ni som älskar denna typ av musik inom hårdrocken alltså AoR/Melodic Rock ni kommer inte bli besvikna. Ni får inte missa detta album helt enkelt för det är ett mycket bra album som är värt sina lyssnare!

Tack Chris Rosander plus övriga musiker för ett mycket bra album som når nästan hela vägen fram till mål men det berörde ändå mitt gamla hårdrockshjärta på ett mycket härligt musikaliskt sätt helt enkelt. Musik berör och förenar och det är tacksamt att en ny generation unga musiker tar upp fanan för att sprida vidare bra musik till både gamla fans av musiken som nya fans.

Artist/Band: Chris Rosander.

Albumtitel: The Monster Inside.

Release: 17/2 2023.

Förlag: Pride & Joy Music.

Bästa låtar: Turn Your Heart To Stone, Nothing Last Forever och The Monster Inside.

Låtlista:
1. The Monster Inside
2. Only Hearts Die Young
3. Nothing Last Forever
4. High On Love
5. The Labyrinth
6. This Isn’t New
7. Northern Lights
8. When I’m Gone
9. Broken Soul
10. Turn Your Heart To Stone
11. Little White Lines

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré-

Till sist: Hade man slopat balladen ”When Im Gone” hade det blivit 10/10 i betyg från mig men det är min åsikt! Jag fick ”balladsjukan” på 80 och 90 talet så det kan inte hjälpas det är inte Chris Rosanders fel det är den tidens fel!? When Im Gone är en vacker ballad men för mig låter det plågsamt likadant från det man växte upp med från både radion och MTV…Allt från Scorpions, White Lion och till killar som Michael Bolton och Richard Marx om ni förstår mitt musikaliska aber!? 

Men slutet gott allting gott! Rock On Folks och Chris Rosander levererar med bravur och med fantastiskt bra låtar och musik!

Artwork: Anton Jonsson