Ny Skivrecension: Circus Of Rock – ”Come One Come All”.

Circus Of Rock är egentligen inget band och dess debut ’Come One Come all” det är ett soloprojekt av trummisen Mirka Rantanen som nu ser dagens ljus. Mirka Rantanen har valt att istället för att göra det där typiska soloalbumet valt att bjuda in ett antal andra inom musikbranschen att medverka på detta debutsoloprojekt. En ” Killer line-up är det helt klart med folk Mirka både spelat med och som är branschvänner efter mer än 30 år ute i musiklivet som trummis. Inte illa! Det är musiker och sångare från band som: Amaranthe, Tyketto, Hardline, Nightwish bland flera. Så detta bör ju bli ett album som lovar att leverera bara man ser all den erfarenhet och ”School of Rock” som samlats ihop här för skapandet av ” Come One Come All”! 

Är det ett blivande mästerverk som kommer sätta avtryck i den finska hårdrocksmyllan och för all del i övriga världen?  Framtiden får visa men just nu är Circus Of Rocks debut riktigt bra! 13 låtar med hög klass och visst märker man Mirka Rantanens influenser i sitt musikaliska DNA det går inte att missa. Det är glam det är klassisk hårdrock och amerikansk västkust med touch av det finska vemodet i modern tappning. Man liksom njuter igenom en resa på albumets 13 låtar och den nästan 60 minuter långa speltiden känns bra mycket kortare…Det är inte så lite vibbar av Phenomena över Circus Rock men det är bara positivt. Man ska vårda sitt musikaliska arv och det märks på detta album. Dessutom lyfter gästerna albumet ytterligare man får liksom en smörgåstårta med 13 bitar av hög klass tack vare Mirkas beslut. Tror ändå albumet varit bra med en sångare men då hade det blivit ett band inte ett projekt!

Mirka Rantanen

Albumet sätter ett bra avtryck med en mix av som sagt bra låtar och bra gästartister/musiker som levererar duktigt! Så ni som saknar Phenomena I och II rekommenderas starkt detta album som nästan håller samma klass snart 40 år senare!  Circus Of Rock är ett mycket bra val om ni gillar vanlig hederlig hårdrock med hög finsk kvalité som för er från de djupa skogarna ut till världens metropoler. Så Come One eller Come All det spelar ingen roll! Alla är välkomna till Circus Of Rock!Hardrock Halleluja! 

Band: Circus Of Rock Titel: ”Come One Come All”. Förlag: Frontiers Music s.r.l.  Genre: Hårdrock.  Release: 6/8 2021.  Bästa låtar: The Beat, Crossroads och In Times Of Despair.  Betyg:

Av: Mattias Mp3 Petré.