Det är spretigt, men stundtals mycket njutbart, när Stockholmskvartetten Cobra Cult bjuder på sitt andra album. Detta gäng är inte rädda för att leka med musiken, och skriva inom olika genrer. Och det är på gott och ont, för visst skriver de bra, till och med väldigt bra, inom allt från punk, till garagerock och metal. Individuellt står låtarna starka, och i dagens låtorienterade Spotifysamhälle är den något trassliga röda tråden lite utav ett ickeproblem. Men i en albumrecension är det ändå tvunget att påpeka att det går lite snabbt i svängarna emellanåt.

I sina starkaste stunder låter Cobra Cult som ett kärleksbarn av The Hellacopters och Thin Lizzy. Inte minst i ”Late Night Adventure” och ”Stand your ground” samsas Scott Gorhamska-gitarrstämmor med Dregens frenetiska energi. Men det finns också en tyngre sida av gruppen. ”The Colour Green” påminner snarare om Black Sabbath, medan ”Forever Faster” rör sig mot klassisk punk.

”Her Majesty” är en passande avslutning på albumet. Det må spreta lite, men här finns det ändå ett element av att knyta allt samman. Kanske kan detta vara en föraning om vilken typ av låtar vi förvänta oss av ett förfinat Cobra Cult i framtiden.

Artist: Cobra Cult
Albumtitel: Don’t Kill the Dark
Bolag: GMR Music Group
Release: 221209
Genre: Garagerock, Punk, Metal
Bästa låtar: Late Night Adventure, Stand your Ground, Her Majesty
Betyg:

Recension av: Anna Mattsson