Ny Skivrecension: CREEPING FLESH – ”…And Then the Bombs Came”.

Det är december 2021 och jag sitter på bussen påväg till en konsert på hemmaplan. Det är fortfarande restriktioner men det blir grymt bra att något händer något i Lidköping medan jag har tittar ut i mörkret längst färden. Väl framme så står bland annat Creeping Flesh på scenen. Detta är min introduktion till bandet. Det är brutalt, rått och blytungt. Det har varit väldigt behövande under pandemins dysterhet. Att helt enkelt bli överkörd av sjukt bra dödsmetall.

Bandet har sitt ursprung i Göteborg och har varit aktiva sen 2013. De har fått många hyllningar världen över, bland annat för den tidigare fullängdaren “Into the Meat Grinder”. Nu återstår det att se vad “… And Then the Bombs Came” har att erbjuda. Det är sjukt köttigt och tungt när jag startar låten “Finest Hour” och de mörka
melodierna målar upp bilder från krigstemat som är den röda tråden. För den som vill ha den råare och old-school typen av dödsmetall är det här drömmen för lyssnaren.

Plattan varvas med komplexa och intressanta låtar. Ena stunden är det tunga benkrossar partier som bryts upp av ett inre ursine i hastighet. Det är även storslaget i sina stunder. Lyssna bara på slutet på “Obscure the Sun”, en mäktig triumf i melankoli. En av höjdpunkt på skivan är det komplexa solot på “Titan Grip”, missa inte detta! Detta är en platta för den som dyrkar band som Bolt Thrower eller Asphyx. Alla instrument får ta lika mycket plats och alla är minst lika viktiga för helheten. Ta en låt
som “Like so Many Before Them”. Denna låt kan summera skivan, det är groovigt, brutalt och melodisk som går hand i hand med varandra. Likt ett slagfält är musiken sjukt rått och är i rätt anda för den röda tråden av krigstemat. Det är musik som är gjort för att upplevas live, ta chansen ifall Creeping Flesh kommer till din stad.

“…And Then the Bombs Came” kommer att ta bandet till nya höjder inom dödsmetall-scenen. Jag hoppas att jag återigen snart få uppleva Creeping Flesh live, missa nu inte denna grymma skiva!

Grupp: Creeping Flesh

Albumtitel: …And Then The Bombs Came

Utgivare: Emanzipation

Släppdatum: 220211

Bästa låtar: “Obscure the Sun”, “Titan Grip”.

Betyg:

Av: Marcus Ohlsson

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!