Crosson är lite ”Down Under” om man ska beskriva deras ursprung. Glamrock från andra sidan jordklotet, nämligen Australien! För många är nog mest Ac/Dc, INXS, Midnight Oil som de flesta tänker på när man nämner band från denna kontinent!? Men det finns mera från möjligheternas och drömmarnas land! Crosson släpper nu sitt sjätte studioalbum ”Ready, Aim…Rock! Albumet är mixat av Duane Boran ( Ozzy, Mötley Crue, Alice Cooper, Poison ) och vid masteringen David Connelly ( Aerosmith, Kiss, Whitesnake ) så man borde då garanteras ett album som levererar och ger oss ”Ready, Aim…Rock från första låt till sista på nya albumet!?

Ja vi får levererat ett catchy stadium rockalbum som håller en bra nivå på låtarna utan att det varken är höga toppar eller låga dalar. Albumet får en i vissa stunder att längta till att se fram emot nästa sommarfestivaler eller varför inte själva Crosson själva på Pustervik eller liknande lokaler i vårt hårdrocksälskande land!? Svenska Crashdiet ska dessutom turnera ”Down Under” med Crosson i oktober så bandet kanske får lite Sverigefeeling efter turnén? Tror också deras låtar växer live dessutom då nya albumet inte riktigt lyfter hela vägen rent musikaliskt utan att det är dåligt. Det når inte hela vägen men albumet är välproducerat, arrangerat och mixat i studion i Sydney vilket tillsammans med musikerna i Crosson ändå fixar albumet till att nå en god klass trots allt värt att lyssna på och vem gillar inte rena rama glamrocken egentligen!? Vi snackar ett gäng duktiga ”Aussies” som efter sitt sjätte album vet och kan sin sak om vi säger så. Detta album är som en stabil utrustad Holden ( Australiens svar på Volvo ) med lite repor i vinyltaket och det är inte så illa. Jason Crosson som är sångare, låtskrivare och producent har en härligt säregen röst som funkar perfekt bra till bandets låtar. Rösten blir en del av bandets sound och Jason är ju Crosson dessutom! 

Så även om ”Ready, Aim…Rock! levererar lite ojämnt så är det riktigt bra stundtals och gitarristen Marko Rado spelar gitarr i världsklass och lyfter även de lite svagare låtarna med sitt gitarrspel. Så Crosson har gjort ett i det stora hela ett bra album som bandet inte ska skämmas för. Ett album att rekommenderas om ni gillar glamrock och att höja volymen så det hörs hela vägen ner ”Down Under”! Beds Are Gonna Burning…

Tack för musiken ”Aussies”! You mates rock and roll!

Band: Crosson ” Ready, Aim…Rock”!

Genre: Hårdrock/Glamrock.

Förlag: Ger Musica.

Release: 9/9 2022.

Bästa låtar: Roll The Dice, Ready, Aim…Rock och Fallen From Grace.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré.