Ny Skivrecension: Crosson – ”Rock N Roll Love Affair”.

Crosson ett glamrockband från ”Down Under” släpper nu sitt senaste album i slutet av mars bara två år efter förra albumet. Förra plattan ”Invincible” gjorde stor succé och fick mycket lovord av musikbranchen. Så det är snabbt jobbat av bandet att redan två år senare komma med ytterligare ett nytt alster! Inte så många band som gör och klarar det idag med det ”mördande” utbud av konkurrens som finns idag på marknaden. Starkt jobbat måste man tillstå att lyckas leverera så tätt inpå från förra succén!

Crosson är influerade av Kiss, Mötley Crue och Bon Jovi och det hörs klart i deras musik. Sångaren Jason Crosson har skrivit låtarna och producerat. Samtidigt har han knutit återigen sig kända medproducenter i Duane Baros (mix) och Dave Donelly (mastering) som tidigare har jobbat med band som Poison, Kiss, Ozzy, Mötley Crue och Alice Cooper. Så här snackar vi grabbar med gedigen erfarenhet och bakgrund i musikbranschen.

Nya albumet ”Rock N Roll Love Affair är ett bra hantverk men man var kanske lite för heta på gröten efter förra albumet som gjorde succé 2018? Det är en bra produktion och många av låtarna kommer lyfta rejält live det är jag helt säker på eftersom bandet kör en teatrisk glamrock dessutom på scen.

Gillar att Crosson håller låtarna runt 3 minuter till under fem minuter och har standard med 10 nya låtar på nya albumet. Glamrock ska avnjutas snabbt inte i en evighet.

Nya albumet får klart godkänt betyg men det saknas lite udd och spets i några låtar för ett lite högre betyg. Några låtar lyfter inte riktigt och man sitter och väntar på att nu händer det i låten, men inte. Men andra låtar jämnar ut detta riktigt bra så efter att summerat detta så är Crossons senaste album definitivt värt att ladda ner alternativt köpa för er som gillar denna genre av hårdrock.
Ett album som trots några missar är ett bra gediget musikaliskt verk som kommer funka perfekt till festen, ute vid grillen och givetvis att höras live framöver när världen kan sluta isoleras framöver.

Bästa låtar: Everyone Is A Star, Giving Up Living Giving Up och Merry Go Round.

Bolag: Melodic Rock Records/Galaxy Records.

Genre: Glamrock/Melodic Hardrock.

Releasedatum: 27/3 2020

Betyg 7/10

Recension: Mattias ”Mp3” Petre.

Till sist…Låten Merry Go Round är så mycket Bon Jovi men jag gillar det även om man kommer på sig att nynna på en annan låt från förr!

Sist men inte minst stöd musikbranschen i dessa tider så gott ni kan! Ladda ner, köp album och merch så håller dom sig flytande och kan hoppas på bättre tider!

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!