Den 30:e september släppte Deville sitt 6:e album och ni som inte hört Deville innan så är de Malmös svar på Mustasch från Göteborg. Men de är tyngre, smutsigare och lite mörkare än de Goa gubbarna från min hemstad.  Visst Deville spelar i samma liga som mina fina från min stad men det känns mer komplicerat  och djupare i låtarna. Det är inte bara rakt in i väggen riff utan du ska hinna känna nåt på vägen dit känns det som!? Man liksom vågar gå lite utanför sin Comfort zone liksom utan att dra ner på energin i musiken de skapat. 

Deville senaste album är riktigt bra man hittar inga riktiga dåliga låtar utan det märks att pågarna kan sin sak med råge. Mixen av bra produktion, duktiga musiker och bra låtar kan liksom inte gå fel eller hur!?

Devilles senaste album ”Heavy Lies The Crown” är bra, riktigt bra. Den rockar på helt enkelt med en slags mix av Heavy metal goes pågatåget i 190 ungefär vilket känns när man krämar på volymen till max! 

Devilles nya album är bra, riktigt bra. Det luktar betongvägg rakt igenom men istället för armeringsjärn är det gitarrsträngar och bassträngar som armerar en stark grund för detta album som kallas ”Heavy Lies The Crown”! Bra och jämn produktion inga riktigt dåliga låtar som ibland kan faktiskt förstöra helhetsintrycket  på ett i övrigt bra album. Men Deville har lyckats att göra ett riktigt bra album från början till slut! Deville rockar och är Malmös kanske bästa band just nu!?

 

Så sätt albumet på repeat och se hur länge ni orkar stå emot Deville!? Det är de värda killarna från Malmö. Detta är musik utan krusiduller men ändå med lite finess och mörker!  Så ladda ner eller köp albumet för detta är faktiskt riktigt bra!

Tack för musiken Deville!

Genre: Hårdrock /Heavy Metal.

Band: Deville ” Heavy Lies The Crown”.

Förlag: Sixteentimes Music.

Release: 30/9 2022.

Bästa låtar: Unlike You, Serpent Days och Killing Time.

Betyg:

Mattias ”Mp3 ” Petré.