James Durbin är en amerikansk sångare och gitarrist som nu släpper sitt första album för Frontiers Music. Under namnet Durbin och titeln ”The Beast Awakens” ska vi få en godispåse med 12 låtkarameller att mer eller mindre få njuta av.

Gillar man Brittisk/US metal så kan nog Durbin vara rätt val både för oss som gillar att det var bättre förr men även de som gillar dagens metal liknande The sound of Gothenburg Metal. Durbin har gjort ett gott hantverk som träffar oss som en lätt käftsmäll i ansiktet. Det är tydliga influenser av Judas Priest, Black Sabbath och Dio. Durbin har gjort en bra blandning av det bästa av den musik som kom ut under 80-talet och flirten med brittisk och US Metal är så tydlig på albumet att man inser att ett nytt album faktiskt kan utan att skämmas stå i hyllan bland de lite äldre klassiska årgångarna och fylla sin plats med bravur.

Albumet är en nostalgisk resa och Durbin gör detta bra och många av låtarna vill man skruva upp volymen till ELVA om ni fattar vad jag menar!? Rakt in i mitt hjärta och sinne blir detta album ett sätt att återigen plocka upp luftgitarren och låta strängarna glöda från den osynliga gitarrhalsen! Sångrösten sitter där perfekt och gitarriffen sitter där dom ska så varför klaga!?

”The Beast Awakens” är inget dussinvara utan albumet är mer än så. Durbin levererar både nya och gamla fans av hårdrock en härlig låtkavalkad av tolv bra låtar som låter oss minnas de fornstora dagarna när hårdrocken ägde världen.

Det är inget omvälvande alster Durbin skapat men att väcka liv i det som varit är inte heller fel. Detta är tydligt på albumet och Durbin lyckas bra med att få ihop detta med sina övriga musiker och med givetvis sin egen sång och talang. James Durbin var faktiskt med i tionde säsongen av American Idol där han gick till final och höll Heavy Metal fanan högt!

Albumet rekommenderas starkt till alla ni som gillar brittisk/US Metal från 80-talet. Durbins nya alster ”The Beast Awakens” är värd sin plats i CD hyllan eller Out of Space (Spotify)!

Band: Durbin ”The Beast Awakens”.

Förlag: Frontiers Music s.r.l.

Genre: Hårdrock/Metal.

Release: 12/2 2021.

Bästa låtar: The Prince Of Metal, Riders On The Wind och Rise To Valhalla.

Betyg:

Mattias ”MP3” Petre.