Det fjärde studioalbumet från det danska bandet Electric Guitars ligger nu ute på marknaden för att spisas likt ett danskt smörrebröd och det kan ju inte bli bättre än så eller!? Bandet som grundats av Sören Andersen och Mike Vandborg är kända  för sitt elektriskt laddade gitarrsound, dess riff och för deras energifyllda livespelningar  i sitt hemland Danmark. Som vi vet är ju Danmark med på hårdrockskartan sen länge med band som King Diamond, D.A.D och Pretty Maids som några tunga exempel på att den finns i den danska folksjälen med råge sen länge och Electric Guitars gör gott och väl skäl för att vara en del av detta hårdrocksdna med nya albumet ”Freewheeler”! 

Nya albumet ”Freewheeler” är dansk dynamit, kall pilsner och ett härligt smörrebrödsupplägg i en härlig mix. Det är rakt, ruffigt, svängigt och ren jäkla rock and roll helt enkelt. En dansk rock and rollcircus som bjuder oss på 10 bra låtar genom hela ”föreställningen ” som får mig att le när föreställningen går mot sitt slut och man inser jag kör ett varv till med 10 låtar som svänger, riffar och pulserar rena rama rock and rollen hvergang! Electric Guitars är inte komplicerade de är bara i grunden ett band bestående av 4 duktiga musiker som gillar det dom gör. Skriva bra låtar och göra det bra och det gör man på nya albumet med stor stil och grace. Det är svårt motstå den energi bandet levererar och bra låtar rakt igenom hela albumet gör det svårt att inte tycka detta är bra helt enkelt. Det är klassisk rock rakt över som även räcker hela vägen över Öresund även om det skulle blåsa upp till storm…Man har lyckats fånga upp den elektriska energin från bandet även i studion på nya albumet och det har Sören Andersen, Mike Vandborg, Peter Kjobstedt och Morten Hellborn lyckats riktigt bra med!

”Freewheeler” kastar loss på riktigt och gillar ni dansk hårdrock så blir ni icke besvikna! Det är bara höja volymen och säga: Hvergang Electric Guitars! 

Till sist: Sören Andersen och Mike Vandborg har jobbat med band/artister som Justin Hawkins ( The Darkness ), Glenn Hughes Band med flera så vi snackar hög musikalisk klass och talang. Så fortsätt gärna med detta ”projekt” för ni levererar elektriskt fantastiskt bra Hvergang! 

Förlag: Mighty Music l.t.r. 

Band: Electric Guitars. 

Release: 12/11 2021 . 

Bästa låtar: Dopamine, Nervous breakdown och Freewheeler. 

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petre.