Umeåbaserade bandet Electric Haze släpper nu sin första fullängdare till album. Debuten kom 2016 som var en EP och gav stor respons med över 160.000 följare på Spotify.  Nu kommer alltså albumet ” Get In Line” som består av 9 låtar med musik influerad av 80 och 90 talets hårdrock.

Albumet är som sagt en blandning av classic rock och mer modern hårdrock. Det luktar en del Deep Purple och Rainbow men också Kiss och Hellacopters. Det låter riktigt bra dessutom redan efter första genomlyssningen för ett band som bildades 2016.  Anton Ekström på sång är dessutom perfekt med sin röst för den genre bandet håller sig till. Sjunger som de gjorde i fornstora dagar på 80 talet! Övriga i bandet gör också ett gediget jobb och bandet känns kompetent och väl inoljade i maskineriet. Bror André Ekström på bas, Johan Andersson på trummor och Tommy Töyra på gitarr fyller ytterligare på med musikalisk styrka. 

9 riktigt bra låtar som andas goda vibrationer från förr men ändå kickar framåt i nutiden. Från första låten ” Succuba” till sista låten ”Crying” andas albumet rak ren jäkla hårdrock helt enkelt.  Riktigt bra och varierat album med både raka låtar och lite tyngre snabbare alster. Dessutom bra arrangerat album av låtarna man behöver inte hoppa mellan låtarna helt enkelt! Bara egentligen ”Cavern Of Pain” som inte är min typ av gebit. Men det är en smaksak helt enkelt! Electric Haze ”Get In Line” får mig att se fram emot en sommar efter 25/6 som kan bli Hotter Than Hell! We Rocking Haze helt enkelt! 

Band: Electric Haze
Titel: Get In Line
Förlag: Idle North Records
Genre: Hårdrock
Release: 25/6

Bästa låtar: ”Succuba”, ”Get In Line” och ” Clenched First”.             

Till sist: Det låter riktigt härlig gammal fritidsgård om Electric Haze fast med annan kvalité än då! I feel the noice boys!

Av: Mattias Petré