Med halva albumet släppt som EP tidigare återvänder nu Eyes med sin första fullängdare (EP:n är nu bortplockad ifrån spotify). Malmöbandet som bildades på tidigt 80-tal och var riktigt stora i Skåne där man satte upp stora shower och drog fulla hus. Delar av bandet blev senare Aces High innan medlemmarna till slut gjorde annat.

Plattan håller sig kvar i sent 70- tidigt 80-tal pch influenserna kan främst höras i Rainbow men även körer ala Uriah Heep och till och med små spår av Twisted Sister och Quiet Riot.

Vid första lyssning hade jag en lite schizofren upplevelse eftersom jag då inte tyckte plattan hängde ihop men jag ändrade mig redan vid andra lyssningen.
Den startar på bästa sätt med Playin to Win som definitivt är en av de starkaste på Perfect Vision 20/20 som plattan heter, en låt som just ringar in de influenser som nämnts ovan. Det som följer är inte riktigt lika starkt men absolut inte dåligt.

This Is Us är för mig nästa låt som känns intressant, balladen som när man gav ut sin EP var den mest populära.
Följande låt Falling In Between (The Joker) är min absoluta favorit en låt som jag tycker skulle passat in på Rainbowplattan Stranger in Us All där Doogie White sjunger, den är intensiv och har ett riktigt bra driv.
När jag lyssnar på mittensektionen av plattan är det denna del som känns starkast.

Never Back Down har en refräng som sätter sig och glädjande får vi här höra ett inslag i solot som inkluderar oktavpedal, en effekt jag tycker Blackmore alltid använde så coolt, här använd mkt förtjänstfullt av Jocke Sandberg.

Shot Down in Flames har en pompig känsla med sin hammond och dutt-dutt piano väl hanterat av David Rickard. Vocalisten Peter Andersson är den enda medlemen som inte var med när det begav sig. I Shot Down in Flames känns det verkligen som han går på max. Han gör en stabil insats och det som krävs för låtarna utan att glänsa men på Shot Down in Flames krämar han på ordentligt vilket också lyfter låten.

Oktavpedal var det ja, More Than Meets The Eye inleder med det och hela riffet har effekten till min stora glädje. Musikaliskt är det också den låt där varje instrument lyfts fram lite extra tydligt, låten ger liksom rum för snygga basfills av Anders Sellborn stabilt men samtidigt smiskande på virveln av Björn H Lindbäck.

Om vi hade en dipp efter inledande Playin to Win tycker jag även att avslutningen är något blekare där ingen av de två avslutande lyfter, stabilt men inget extra.
För fans av Rainbow tycker jag definitivt att ni ska ge Eyes – Perfect Vision 20/20 en chans för ni bjuds på en platta som är besläktad med det soundet.

Artist: Eyes
Titel: Perfect Vision 20/20
Genre: Klassisk/Melodisk Rock
Bästa spår: “Falling In Between” (The Joker) Skivbolag: GMR Music
Releasedatum: 210604           

Av: Mathias Westman