Ny Skivrecension: Gathering Of Kings – ”From A Whisper To A Scream” (Singel).

Då var det dags för Gathering of Kings att släppa singel nummer fyra i ordningen från kommande albumet ”Discovery”. Även denna gång med text & musik från Victor Olsson och Alexander Frisborg. Laguppställningen på detta albumspår ser ut som följer:

Tobias Jansson – Lead & Backing Vocals
Victor Olsson – Guitars, Bass, Keyboards & Backing Vocals
Rick Altzi – Backing Vocals
Alexander Frisborg – Backing Vocals
Jonas Källsbäck – Drums

Hur låter det denna gången då? Jo tack bra! Och ungefär som vanligt. Men ändå lite annorlunda. Här kommer nämligen influenserna från ett helt annat håll än brukligt. Kanske har det diskuterats klassiska filmrullar och filmmusik från åttiotalet sena kvällar i studion och en idé till denna låt har kläckts. Det är iallafall den känslan jag får efter att ha lyssnat igenom låten ett tiotal gånger. Utan att veta känns det som att Olsson/Frisborg inspirerats av gamla hederliga skräckfilmer som Terror På Elm Street och Fredagen Den Trettonde. Klassiska skräckelement som behandlats i tidigare massiva hits från andra grupper som Metallica:s ”Enter Sandman”, (monster under sängen, mardrömmar), Iron Maiden:s ”Fear Of The Dark” (mörkrets inbrott) och inte minst Alice Cooper:s ”He’s Back” (hur någon har koll på dig utan din vetskap) har lånats och klätts i Gathering of Kings skrud. Hela låten känns väldigt ”filmisk” och hade passat alldeles utmärkt som soundtrack till valfri skräckis från åttiotalet.

Men var inte rädda trots låtens titel och innehåll. Vi lovar att ni kommer sova gott om natten. Det här är ännu en brakhit från Gathering of Kings lägret. Nu väntar vi bara på att få höra hela albumet!

Band: Gathering of Kings
Titel: From A Whisper To A Scream (Singel)
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: RN Records
Releasedatum: 24/4
Betyg: 9/10