Det är en namnkunnig kvartett som debuterar med We Belong to the Stars. Medlemmarna har bland annat H.E.A.T, Seventh Crystal, Primal Fear och Eclipse på sina CV:n, och erfarenheten, såväl som spelglädjen återspeglas i musiken.

Albumet inleds med de något AOR-doftande ”Sirens Calling” och ”Unbreakable”, men redan i plattans tredje spår: ”Apologize” landar vi i de en aning tyngre, men ändå mycket melodiska tongångar som upptar den största delen av albumet. Det är den storslagna arenavänliga hårdrocken, med refränger som man mer än gärna vill stämma upp i allsång till, inte minst i den hockeykörsvänliga ”I’ll Be Around”.

Hela tiden rör sig Ginevra nära power metal, som i balladen ”Masquerade”, där tankarna går till tidiga Helloween, eller i albumets hårdaste låt: ”The Fight” med dess tuggande gitarrer. Men till slut, i den avslutande ”My Rock’n’Roll” knyts säcken ihop och vi är åter i tillbaka i mjukare tongångar med en smäktande långballad.

Det mest slående med We Belong to the Stars är den imponerande musikaliska förmåga som finns hos detta gäng. Den är uppenbar, utan att det verkar finnas ett behov av att gå till överdrift med att bevisa det. Tydligast blir det kanske i Magnus Karlssons gitarrsolon, som alla är välbalanserade, och som råkar vara speciellt snygga på ”Brokenhearted” och ”Falling to Pieces”.

Namnkunnigt gäng.

Det är en debut som speglar erfarenhet, utan att gå på rutin. Ett album med precis lagom mycket stilmässig variation och rätt mängd ballader. Ginevra har kanske inte uppfunnit hjulet, men det är en platta värd att lyssnas på. Här finns stor potential att nå ut till en bred publik, inte minst då detta är en ansamling låtar som kommer att växa live.

Artist: Ginevra

Albumtitel: We Belong to the Stars

Bolag: Frontiers Music

Release: 220916

Genre: Melodisk hårdrock, power metal

Bästa låtar: ”Brokenhearted”, ”Masquerade”, ”I’ll Be Around”

Betyg:

Recension av: Anna Mattsson