Grands senaste album ” Second To None” får mig att kastas in i ” Back To The Future” again redan i öppningslåten ” Crasch and Burn”! Det rockar och luktar 80-tal och AoR på riktigt från första till sista låten på deras nya alster. Debuten som kom 2022 och hette ”Grand” och som fick fina omdömmen och recensioner bärs vidare i Grands senaste album. Det luktar Toto, FM och allt annat ni kan komma på från den melodiösa storhetsperioden under det fantastiska 80-talet och Grand gör detta utan att skämmas. Det är bara så att bandet tar sitt arv och sina influenser vidare in i 2020-talet på ett eget sätt. Man sätter sig själva på kartan över övriga band i denna melodiska hårdrock som har rotats på ett bra sätt där Sverige har många band förutom Grand som börjar att bli respekterade som ”The Swedish New Wave Of AoR” över övriga världen och där landar Grand riktigt duktigt nu men sitt nya album ” Secont To None”!

Grands nya album får mig att återigen att drömma om att få klassens snyggaste tjej om jag bara sätter ackorden rätt på nästa spelning och att hon ska se den stjärna jag är som kan sjunga och lira i samma klass som mina idoler på den tiden som Grand. De tar vidare sitt musikaliska dna nu i vår musikaliska tid men på sitt eget musikaliska talangfulla sätt. 

”Second To None” är så retro att den kunde lika gärna ha producerats runt 1985/86 så bra är detta album om man blundar och drömmer sig tillbaka till sin uppväxt under de gyllene åren av musik, film och hårspray!

Grand ger oss 11 högoktaniga låtar av bästa klass som kommer tilltala många som gillar denna musik som ger oss tillbaka den tid då AoR och Melodiös hårdrock var det som gällde när man verkligen sprang runt bland skivbutikerna för att hitta det där nästa bandet som kunde förgylla den musikaliska tillvaron i tonåren. Grand har verkligen lyckats hitta nerven i denna musik igen 2024 med bra låtar, talang och musikalisk kompetens. Just saying!

Grand är: Mattias Olofsson på Sång, Jakob Svensson på Gitarr och Keyboard samt Anton Martinez Matz på Trummor.

Till sist: Grand är här för att stanna och lyssna gärna på deras debutalbum också! Grand är Grandiöst talangfulla på att leverera bra musik helt enkelt!

Förlag: Frontiers Music s.r.l.

Release: 19/1 2024.

Bästa låtar: Crash and Burn, Rock Bottom och Kryptonite.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petre’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *