Ny Skivrecension: Hellevator – ”Sentenced To Hell”.

Två mans Thrash bandet Hellevator från skövde kommer med en ny Ep, likt friska höstvindar efter sommarens hetta blir det nya tag för framtiden.

Zero Day sätter igång med ett rykande riff och stenhårda trummor som till och med svärmor börjar att digga till, kommer Christian med sitt growl marcherandes in och tar täten. Solot från Pontus bara smälter genom allt och kan få Mustaine grön av avund. Vidare in i nästa spår, Dead Odds som ökar takten rejält sjunger gäst sångerskan Karolina clean vilket ger låten en ny riktning som är lungt och välkomnande bland det aggresiva. Titel spåret samt det tredje i ordningen fortsätter i samma bana och bara manglar på med Cristian som skriker om plågorna i helvetet vävs samman med Tomas trummor likt vassa klippor man stöter på färden neråt till det brinnande infernot. Fjärde låten Drag the Chains sänker tempot och fäster lyssnaren i rostiga smärtsamma kedjor, där man tvingas gå frammåt på en väg av glödande kolbitar svider Pontus gitarr skinnet med ett litet men ack så vasst solo. Sången från Christian och Karolina tar det sista av hoppet som finns kvar, mot slut destinationen av färden förtsätter Pontus med sitt solo bort i fjärran som tycks vara så nära men aldrig kommer närmare.

Epn kommer med friska energiska tag efter denna pandemiska konsertsförbuds halvan av året och sätter igång kroppen rejällt. Oetiskt att moshpitta i vardagsrummet med barnen? Det kan diskuteras under sofistikerade former men i dagsläget säger jag inte nej.

Spår

  1. Zero Day
  2. Dead Odds
  3. Sentenced to Hell
  4. Drag the Chains
  5. Soil Unknown (Epilouge)

Medlemmar
Pontus Hermansson – Gitarr & Bas
Christain Larsson – Sång
Session & gästspel
Tomas Jeppson – Trummor
Karolina Johansson – Sång

Band: Hellevator
Titel: Sentenced To Hell
Genre: Trash Metal
Skivbolag: Eget släpp
Releasedatum: 24/7
Bästa spår: Zero Day, Dead Odds
Recensent: Robin ”Greybone” Gustafsson

Betyg: