Vad får man om man blandar en supergitarrist från USA med en superb kvinnlig sångerska från Spanien? Man får ett nytt band som heter ” Her Chariots Awaits”! En amerikansk supergitarrist som tillsammans med en spansk kvinnlig sångerska från före detta bandet Sirenic hittar en musikalisk tråd med gitarristen från Adrenaline Mob nämligen Mike Orlando. Sångerskan är ingen mindre än Ailyn från  bandet Sirenic med en gudomlig röst av Guds Nåde! 

Bandet är ett projekt mellan dessa två där man försökt hittat ett sound som är tekniskt, aggressivt, modernt och väldigt melodiskt samtidigt med ett tungt sound. 
Mike Orlando har skrivit, producerat och mixat albumet som innehåller elva låtar av riktigt hög klass. Dessutom är Mikes gitarrspel av högsta klass och Ailyns sång går ju inte heller att värja sig för. Hon är helt klart en kvinnlig motsvarighet till Ronnie James Dio om man vet vad en bra sångare kan prestera i ett band.

Her Chariot Awaits är ett album som innehåller elva riktigt bra låtar. Några är lite under radarn men tack vare kvalitén på sång och Mike Orlandos gitarrspel så lyfter sången och produktionen låtarna riktigt bra. Man får helt enkelt ett bra paket på köpet. Det är helt enkelt rak och bra melodiös metalrock rakt över.
Ailyns röst gör albumet rättvisa då hon tillsammans med Mike Orlando bär upp låtarna på ett fantastiskt sätt. De lite sämre låtarna överlever för att Mikes gitarrspel och Ailyns röst helt enkelt gör dom bättre. Helt enkelt bra, hög och snyggt mixat av Mike i studion. Jag tycker detta är ett mycket bra album om man gillar melodiös tyngre hårdrock. Dessutom lyfter Ailyns röst låtarna till en hög nivå och det märks på några av de låtar som av dom elva som inte riktigt håller måttet att hennes röst och Mikes gitarrlirande ger dom det där lilla extra.

Som sagt: Mikes gitarrspel är vasst och lyfter låtarna samtidigt som Ailyns röst bär upp låtarna med hennes fantastiska röst. Hela albumet andas en välproducerad produktion och alla låtarna håller en jämn nivå.Det är svårt att värja sig mot en ljudbild som andas kvalité trots att en två låtar kunde varit bättre. 
Albumet växer för varje lyssning och är man svag för tung, snabb och melodiös hårdrock med kvinnlig sångtouch och ett briljant gitarrspel så är det bara en sak att säga: Turn Up the Stereo! Detta är riktigt bra och kombinationen mellan Mike Orlando och sångerskan Ailyn är som att lindra halsen med honung när det gör som mest ont för gitarriffet gör ont men Ailyns sång lindrar till nästa låt.

Helt enkelt bra snabb melodiös hårdrock/Metal där Mike Orlando lagt ner ett hårt jobb med att få ett så bra resultat av detta album genom en riktigt bra produktion, mix och framförallt ett bra låtskrivande.
Ni som gillar denna genre kommer tycka detta är bra melodiös hårdrock med en fantastiskt duktig kompetent kvinnlig sångare med en backup som kan spela gitarr och skriva låtar med hög kompetens!

Band: Her Chariot AwaitsTitel: ”S/T”Genre: Melodic MetalSkivbolag: Frontiers Music S.r.lRelease: 22  maj 2020Bästa spår: Turning The Page, Take Me Higher och Screaming Misfire.
Betyg: 8/10
Mattias ”Mp3” Petre