Det brasilianska bandet Ignited släpper nu sitt andra album efter deras första album ”Steelbound” som kom ut 2019. Albumet ”Cradle Of The Wicked” kom ut nu den 27e oktober i höst så nu lagom till julafton kan ni njuta av bra heavy metal/power metal när julstressen behöver lindras om ni inte har lyssnat ännu på detta brasiliansk-svenska band. De huserar nu nämligen i Stockholm istället för i fotbollens och sambans Brasilien. 

Dalton Castro ( gitarr ) är den som styr riktningen i bandets heavy metal spår utan att det låter Sepultura eller Agra som är de brasilianska bärarna av heavy metal som är ”made in Brazil”. 

Ignited låter mer US 80-tals power metal och titellåten luktar lite Primal Fear enligt mitt tycke.

Eller ska vi säga ”The Swedish Metal Sound” nu när Ignited har sin bas i Sverige och Stockholm!?

På albumet ”Cradle Of The Wicked” har låtarna mycket fokus på melodierna än att man vill bevisa att man kan spela fortare än fortast och skrika så högt som möjligt. Det tycker jag Ignited har lyckats mycket  bra med på nya albumet. Albumet är julens kanske bästa smällkaramell när vi vill pausa lite ifrån alla dessa jullåtar som spelas överallt i etern nu! Ignated spelar kvalitativ heavy metal med tralliga melodier och med hårda riff som slår an takten. Dessutom med en sångare som klarar att ta de höga tonerna när det behövs. 

Synd bara att man valde fel låt att öppna albumet med. Titelspåret hade gjort bandet mer rättvisa om den hamnat först på b-sidan om vi snackar vinylskivor så att säga! Titelspåret är inte dåligt men lurar lyssnarna på de andra nio låtarna som är vad Ignited som band står för! Nämligen bra heavy/power metal med stil och finess. Men jag är i det stora hela nöjd med ett riktigt bra album från bandet med låtar som står upp bra och som gör ”Cradle Of The Wicked” till ett bra tips att ladda ner eller köpa. För Ignited är duktigt bra musiker och man lyckas ge oss en fin ballad som ”Life Goes By” till att växla över till albumets tyngsta låt ”Nightshift” med den äran! 

Så Ignite Christmas with Ignited, ni kommer tycka ”Cradle Of The Wicked” är den perfekta julklappen när Kalle Anka och hans vänner sagt Merry Christmas i väntan på att julskinkan ska bli klar!

Till sist: Lyssna gärna på deras första album ”Steelbound ” som är ett riktigt bra album också!

Ignited är:

Denise Lima Sång.

Mauricio Velasco Trummor.

Martin Bellucci Basgitarr.

Dalton Castro Gitarr.

Förlag: Independent.

Genre: Heavy Metal/Power Metal.

Release: 27/10 2023.

Bästa låtar: Nightshift, Tearing Down The Walls och Life Goes By.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petre’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *