Ignited är ett band som bildades 2017 och när man tänker Brasilien så tänker man Samba inte Heavy Metal direkt. Men Igniteds debut ”Steelbound” är Heavy Metal rakt igenom.  Albumet släpptes enbart i Brasilien förra året och nu vill bandet pröva marknaden utanför landets gränser och gör därför en rerelease av albumet för övriga världen. Kommer detta debutalbum även funka utanför Brasiliens gränser?!

Ignited lär få nya fans det är Heavy Metal av klass och bandet blandar och ger på de nio låtar som finns. Det är rena rama ”murbräckar” låtar till mer klassisk Heavy Metal med nyanser och melodier i en fin balans på ett bra och genomtänkt sätt Alla nio låtar håller en jämn nivå och man har lyckats få ihop en skaplig debut helt klart. 

Tre låtar sticker ut i mina ögon mot övriga men det är frågan om tycke och smak givetvis. Dom andra saknar bara lite av ”me like” känslan för undertecknad utan att de övriga låtarna är dåliga på något sätt. Brasilien är inte bara Samba, Fotboll och Karnevaler för man kan leverera Heavy Metal dessutom! Vi svenskar älskar ju sambafotboll och drömmer om karnevalen i Rio, så varför inte gilla Ignited och deras album ”Steelbound” också? Det är jag helt övertygad om att vi kommer göra och bandet bär upp de brasilianska hårdrocksfärgerna med bravur! Många som gillar genrén som bandet representerar kommer tycka deras debut album är mer än godkänt. Så ladda ner/köp albumet det är stundtals riktigt bra och visst är det spännande upptäcka band utanför de anglosaxiska länderna?! 

Skivbolag: Voice Music 

Release: 26 oktober 2019 

Genre: Heavy Metal 

Bästa låtar: Call me to run, Ground Pounding och Living In the Dark. 

Av: Mattias ”Mp3” Petre’