Det brittiska bandet Inglorious kommer nu ut med sitt fjärde album ”We Will Ride” och dessutom med tre nya medlemmar i bandet. Danny Dela Cruz gitarr, Dan Stevens gitarr och Vinnie Cola på bas. Dessa tre bildar nu bandet tillsammans med originalmedlemmarna Nathan James på sång och Phil Beaver på trummor.

Inglorious är ett band som älskar klassisk hårdrock med dess mäktiga riff och högstämda sång. Ett nytt ungt Deep Purple men med sin lilla tvist på musiken med unga talangfulla musiker och en sångare av hög klass. Bandet är viralt, kompetent och oerhört musikaliskt och levererar högoktanig hårdrock med stil och finess utan att det känns som att det är ännu ett band som försöker gå i gamla ljudspår utan att tillföra något nytt. Det låter bekant men ändå nytt och fräscht för 2020-talet och det lyckas man med riktigt duktigt.

Hårdrocksgenren är ju så mycket nostalgi för många av oss fans men Inglorious lyckas få ihop mixen av både nytt och gammalt. Albumet kan definitivt tilltala både gamla som nya hårdrockare och man har lyckats leverera 11 riktigt bra låtar på ”We Will Ride” från första till sista spår. Tycker inte att en enda låt faller ur ”fodralet” egentligen men visst finns det både toppar och några dalar men i det stora hela lyckas Inglorious väldigt bra och helhetsintrycket är att detta album låter riktigt bra och som tål att lyssnas på om och om igen! Kanske inte så mycket nytt under ”solen” men ändå så bra!

Pandemin har gjort gott för bandet där man lyckats under ett inställt musikår med uteblivna spelningar att ta sig i kragen och gå in i studion och leverera där istället. Så redan tidigt 2021 i februari tänder Inglorious ett hopp om ett bättre 2021 med sitt nya färska album ”We Will Ride” och det är en bra början på året. Albumet ger mig härliga vibbar och med albumet i högtalarna alternativt hörlurarna åker vi alla med på en musikalisk resa som heter duga. Tack för musiken! Inglorious har levererat ett mycket bra album som man gärna låter gå på repeat igen!

Till sist: Inglorious är ett band som ger brittisk hårdrock hopp igen sen The Darkness slog igenom. Arvet efter band som Led Zeppelin och Deep Purple är tydligt i deras musikaliska DNA och som sagt de gör det med bravur!

Play It Loud Folks!

Band: Inglorious.

Förlag: Frontiers Music s.r.l.

Genre: Hårdrock.

Release: 12/2 2021

Bästa låtar: She Want Let You Go, We Will Meet Again och Messiah.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petre.