JD Miller släpper nu sitt fjärde album ”Empyrean” som tydligen betyder den högsta delen av himmelriket, som utkämpades mellan förfäderna och de första kristna enligt myten. Hur har då bandet från Borås lyckats? Har de nått ända till den högsta nivån i det himmelrike som kallas AoR eller Hårdrock? Visst har JD Miller med sin ledande vokalist ”Peter Halldéń” lyckats nå en bra bit och inte kraschat in i Armageddon det är helt klart efter man hört albumet första gången. Musiken är dessutom tyngre, mer kraftig men fortfarande tillgänglig för oss AoR älskare och för förstagångslyssnare av gruppen. 

Deras mångsidighet som band med kraftiga gitarr rytmer och riff tillsammans med JonnyTrobros basspel ger full kraft och ös till låtarna genom hela albumet. Trots blandningen av olika stilar som mer elektroniska inslag, futuristiskt sound till att också vara nästan heavy metal blir albumet ändå aldrig rörigt. Sista låten ”Alive” ( albumets empyrean?) visar att JD Miller som grupp är erhört solida och kreativa i sitt musikskapande och i det de vill utveckla i sitt musikskapande.

Så blandningen på albumet med lite olika inslag av musikstilar/influenser/genrer i den tunga AoR som JD Miller stått för på tidigare album, är inget som stör utan gör albumet riktigt spännande.

JD Miller släpper på självaste Kristi Himmelsfärdsdag ett gudabenådat album av hög klass. Det

Albumet är begåvat med 10 riktigt bra låtar som låter oss åka med i deras musikaliska resa mot ”The Empyrian” och det är ju himmelskt bra!

Photo Credit: Olof Händén

JD Miller är:

Peter Halldén på sång och back-up sång.

Jonny Trobro på basgitarr.

Tommy Timmonen på gitarr.

Emil Eriksson på gitarr, keyboard och Trummor.

Förlag: Mighty Music.dk

Release: 10/5 2024.

Bästa låtar: Alive, Enemy och Inside The Night.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré.

Till sist:

”Empyrean” är nog det bästa jag hört hitills 2024 inom Hårdrok, AoR och Metal än så länge och detta album kommer nog stå upp bra när vi summerar år 2024 och bästa album detta år var så säkra!?

Så singlarna de släppte tidigare i år gav oss verkligen en fingervisning vad som väntade den 10 maj i vår! Många har haft höga förväntningar och väntan och längtan efter ett bra album visade sig vara sant!

Tack för musiken! Mvh Mattias ”Mp3” Petre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *