Jesse Damon har varit verksam i branchen sen 80-talet som artist och var sångare/sologitarrist i bandet Silent Rage som blev kända 1989 när en viss Gene Simmons tog dom under sina vingar. Jesse har även skrivit låtar tillsammans med Gene Simmons där en låt hamnade på Kiss albumet ”Revenge” och låten: ”Thou Shalt Not”!

Nu är detta historia och nu snackar vi nutid och 2020 och Jesse Damons 6:e egna album sen solokarriären startade.
Det märks att vi snackar om en erfaren artist/musiker med stor talang och en fallenhet att skriva bra låtar. Polaren Paul Sabu som också är en välrenommerad artist/producent inom AoR är med som producent och låtskrivare på två låtar ” Love Gone Wild” och ”Wildest Dreams”.

Albumet öppnar starkt och man känner att nu snackar vi hårdrock på riktigt! AoR som det ska vara och första sex låtarna får mig njuta av en mycket kompetent musiker som kan det här hantverket och förvaltar arvet väl från det gyllene 80-talet och in i 2020-talet riktigt bra.
Det rockar på enkelt sagt med bra låtar, sång och härliga gitarriff på ett rakt sätt utan krusiduller.

Tyvärr tappar albumet lite efter att Jesse Damon valt att lägga tre lugna låtar i de sista sex avslutande sångerna men det är inte uselt det bara sänker det som kunde blivit så mycket bättre. Det håller inte riktigt hela vägen utan man väntar på att nu exploderar låten snart men icke…Samma takt hela tiden och det kan man vara utan. Men övriga tre låtar i slutet på albumet jämnar ut helhetsintrycket och får mig att till slut inse att detta album är ett mycket gott dagsverke och kan starkt rekommenderas för alla som gillar kvalitativ AoR rock!

Det är som sagt kvalité, proffsigt och riktigt bra i det stora hela! Jesse Damon! Tack för ett gott album som andas så som det ska låta stundtals!

Skivbolag: Germusica.

Release: 28/2 2020.

Genre: AoR, Hårdrock.

Bästa låtar: Play To Win, Damons Rage och Love Gone Wild ( Paul Sabu, Cowriter).

Betyg: 7,5/10.

Mattias ”MP3” Petre.