Ny Skivrecension: Jimi Andersson Group – ”I Belong”.

Efter den positiva debuten ”Longtime Comin” 2017 så var mina förväntningar höga på deras nya album som släpptes nu i slutet av augusti!
Deras nya album ” I Belong” börjar riktigt bra med att öppna starkt med ”Brave New World”. Melodiöst men ändå lite light heavy över låten.

Sen kommer låtarna elva efter den starka öppningslåten!

– ”Holding the night” mer klassisk radio AoR rock enligt mig. Bra låt med karaktäriska gitarriff/ackord. Visst man har hört det förr (Bon Jovi, Journey, Foreigner m.m) Men Deja Vu funkar trots allt i musikvärlden!?

– ”If All I Need Is You” är än låt som inte sticker ut så mycket bland de övriga men den funkar att spelas på radio och varför inte på melodifestivalen!?

-”Until Then” är en ballad och eftersom jag har fått en för hög dos av ballader på 80-talet och att balladerna höll på att begrava hårdrocken på 90-talet så sänker den albumet. Det är trots min kritik ändå en bra ballad med en fin text! Jimis röst höjer dessutom låten lite extra dessutom. Men ballader är inte min grej längre.

-”Wonderful Tokyo Nights” är inte riktigt en låt i min stil men den är för allt inte dålig heller utan det handlar väl om min smak helt enkelt!? Hur många band har inte skrivit nån låt med Tokyo i en titel!?

-”Blinded by the Moonlight” är inte i min smak alls! Riktigt tråkig låt som gör i samma lunk/takt hela tiden. Funkar som sängfösare kanske!?

-”Fearless Warrior-Speak With Fire” Så där låt inte direkt dålig men känns som bandet hamnar i en liten svacka låtmässigt i mitten av albumet!?

-”I Belong får mig att undra hur man kan börja en låt så lovande sen blir den seg som bara kolan. Arrangemanget var nog en god tanke från början men denna låt passar på en pub nära dig och inte i hörlurarna på volym tio i en buss eller på tåget!? John Mellencamp gör detta bättre enligt min åsikt.

-”I am a Beliver” börjar bra med bra tugg i refräng och sång. En typisk AoR låt som inte gör en besviken. Ska spelas på hög volym för att komma till sin rätt.

-”State of Shock” rockar på bra i början men sen blir det lite lagom igen efter ett bra intro som gav hopp men låten tappar tempo. Hade blivit bättre som låt med ett högre tempo tror jag!? Inte direkt dåligt men lite för klent för min smak.

-”I Wanna Go Round Again” låter som många andra låtar man hört. Inte direkt dåligt men Deja Vu igen och det kan bli tröttsamt om det blir för mycket av det på ett album.

-”Jamies Blues” Country/Blues låt och gillar man rockens rötter har respekt för det så duger den som ett minnesmarkering vad vi hårdrockar kommer ifrån! En sån där låt som ska spelas på en sliten sylta i södra USA samtidigt som man dricker Budweiser och spelar Biljard!

Gillar albumet trots allt och Jimi Anderson Group men debuten ”Longtime Comin” är bättre totalt och det är alltid svårt följa upp en bra debutplatta! Det vet de flesta band tror jag!?

Nya albumet är lite för slätstruket men det är inte ett dåligt andra album man gjort! Lite för ojämnt och segt i vissa låtar.

Jimi har en perfekt röst där man hör lite influenser av en hel del andra som t ex Ronnie James Dio i sången!

Rekommenderar ändå att köpa albumet/CDn eller ladda ner den för detta är inte dåligt bara lite svaga låtar som sänker albumet lite grann.
Tror albumet blivit starkare med endast nio låter och kanske ”Jamies Blues” som tionde låten!?

Bästa låtarna:
” Brave the New World”
” I am a Beliver”
” Holding on the Night”

Band: Jimi Anderson Group
Titel: I Belong
Genre: Rock/AoR
Skivbolag: AoR Heaven
Releasedatum: 19-08-30
Antal medlemmar: 4

Betyg: 5/10

Redaktör Mattias P3 Petre

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!