Om det är något vi svenskar kan vara stolta över inom rocken de senaste 20 åren måste det ändå vara vår sleazescen. Ett av alla dessa band, och kanske det mest teatrala, är Lipz. Den hårdsminkade Stockholmskvartetten är svåra att missa, inte minst då låtarna fastnar som Kalssons Klister innanför pannbenet, och du nynnar på ”Scaryman” [Scaryman, 2018] i dagar efter en liveupplevelse.  

Fansen har fått vänta på ”Changing the Melody”, men efter sex år är det äntligen dags för en ny fullängdare. Och de har inte väntat i onödan. Första singeln, och titelspåret är en värdig representation för albumet i sin helhet. Ett vassare Lipz visar upp sig: fortfarande med extremt catchy refränger och en musikalisk tidsmaskin till 1985, men nu lite tightare och med lite mer attityd. Sånginstasen från Alex K Klinberg är också starkare än tidigare, inte minst visar han sin styrka och bredd i ”Bye Bye Beautiful” och ”Secret Lover”.

Kort och gott är det inget revolutionerande, men så långt ifrån tråkigt man kan komma. Är du en fan av Nestor, Crashdïet och liknande, men saknar Lipz i samlingen, så är det dags att lägga till dem nu.

Artist: Lipz
Albumtitel: Changing the Melody
Bolag: Frontiers Music
Release: 240315
Genre: Sleaze
Bästa låtar: Secret Lover, Bye Bye Beautiful, Monsterz
Betyg:

Recension av: Anna Mattsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *