December 2019 släppte Mats Karlsson  ( 220 Volt ) sitt första soloalbum ”The Time Optimist” och som bestod av tidigare outgivet låt material som legat och dammat i Herr Karlssons gömmor under lång tid. Ett album inspirerat av Mats Karlssons influenser som varit blues, country och typisk amerikansk mellanvästernrock samt givetvis glamrock som grädde på toppen! Nu släpper han sitt andra soloalbum ” Mood Elevator” med 11 nya låtar och en cover på Joni Mithells ”Big Yellow Taxi” och nya albumet andas fortfarande de musikaliska influenser som inspirerat Mats Karlsson hela musikaliska karriär. Men nya albumet är mer rakare, tyngre  och låter mer AoR än förra albumet även om bluesen lurar i bakgrunden.

”Mood Elevator ” öppnar tungt med låten ”Asteroids” som får en att förstå att detta album lovar mera och det gör albumet genom alla tolv låtarna. Det känns nytt och fräscht med influenserna från förr i en ny musikalisk förpackning där Mats Karlssons låtskrivande får visa sin klass helt enkelt. Det är lite tyngre och rockigare på detta album och det finns en rakare röd tråd genom hela albumet musikaliskt.

Nya albumet binder ihop Mats Karlssons musikaliska arv med förra albumet på ett bra sätt. Vi får ännu mer av hans musikaliska resa sen bildandet av 220 Volt och som visar att han fortsätter att skriva och producera väldigt bra låtar än idag. Nya albumet är som en hissnande resa från början till slut. Vi får en trevlig tur från första våning till toppen av denna musikaliska resa med avslutande låten ”Tipping Point” där albumet avslutats med en låt som summerar hela resan från början till slut. Ett album som levererar starkt av hårdrock, AoR, blues och av Mats Karlssons fina låtskrivande och musikalitet och det duger gott för det mesta eller hur!?

Tack för ett bra album som höjer temperaturen på den svenska sommaren och att vi får njuta av din musikaliska resa från igår till nu på ett härligt gediget musikaliskt sätt genom din talang för låtskrivande och musicerande genom albumets alla tolv låtar. Rock On Boys Mats is back in Town!

Artist: Mats Karlsson ”Mood Elevator ”.

Release : 30/6.

Genre: Hårdrock,  Rock, AoR samt Blues.

Bästa låtar : ”Beautiful Life”, ”War Child” och ” Tipping Point”.

Betyg:

Mattias” Mp3″ Petré.