Mats Karlsson är ju som sagt gitarrist och en av de som var med och grundade hårdrocksbandet 220 Volt redan 1979. Mats släpper nu sitt första soloalbum och han sjunger dessutom själv på albumet! Det gör han riktigt bra för jag gillar hans röst till de låtarna han spelat in på sitt nya album.

Ett album som dock spretar lite men gör man ett soloalbum blir det lätt lite musikaliska influenser från ens uppväxt fram till idag tror jag?!
Albumet växer med antal lyssningar och är som en härlig salladsmix av Mats influenser, mycket låter inspirerat av typ amerikansk mellanvästernrock som kan avnjutas på Jill Johnsons veranda i USA!

Detta är riktigt bra gillar denna blandning av AoR och inslag av lite amerikansk blues, country och westernrock!

Ett riktigt välgjort album som man mår bra av att lyssna på och Mats gitarrspel lyfter många av låtarna ännu mer. Kombinationen av Mats sång och gitarrspel gör detta album till en favorit för mig i sommar på min veranda med en kall öl och sittandes i min favoritstol på verandan helt klart! Fast låtarna funkar givetvis nu med i höstmörkret för man kan ju faktiskt drömma sig till varmare och ljusare tider även i dessa mörka decembertider.

Mats Karlsson låter ju rätt trist på ett album men tro mig ”The Time Optimist” är ett himla gott hantverk och jag lovar gillar ni den typ av musik som blandar hårdrock, blues och Amerikansk mellanvästernrock så blir ni inte besvikna.

Artist: Mats Karlsson (220 Volt)

Titel: The Time Optimist

Skivbolag: Gear Musica

Genre: AoR, Hårdrock, Westerncountryrock

Bästa låtar: A Natural High, Real Gone och The Other Side (of Love ).

Betyg: 8/10

Recensent: Mattias ”Mp3” Petre.