72 år ung har nu Mick Mars ( Mötley Crue ) släppt sitt första soloalbum efter över 40 år i rock and rollens tjänst! Många trodde nog att han skulle släppa ett album som bar tydliga arv efter alla de år han varit en del av bandet Mötley Crue samt en av grundarna till bandet? Men istället får vi en riktig käftsmäll där Mick Mars tar steget rakt ut i helt nya musikaliska spår på albumet ”The Other Side Of Mars”: Det är både modigt och smart gjort att våga ta detta beslut, istället för att ge oss en modernare ”Shout At The Devil Vol 2” för att ta den säkrare vägen att blidka sina fans. Han ger sig istället på ett mycket tyngre och mörkare sound. Det är mer heavy metal och grunge än vad någonsin Mötley Crue har åstadkommit under sin tid som band. Mick Mars visar helt enkelt att ensam är stark trots allt!

Det är ett klart överraskande bra album som han har lyckats att spela in och de musiker och sångare han använt visar också att han har kunnat tänja på sina egna gränser utan att ta hänsyn till bristande musikalisk kompetens i studioarbetet med att spela in och arrangera låtarna så som han säkert har viljat att det skulle låta tills alla är nöjda!? Vi fans förstår tydligt att Mick Mars var den som var Mötley Crues hjärta, hjärna och musikaliska geni när vi nu får ta del av hans solodebut och det gör han med den äran!

Vi får tio tunga låtar som alla håller en hög klass och det är bara att lyfta på hatten och med ett leende säga; Detta album håller hela vägen till Mars och tillbaka och det är också inspirerande att en 72 åring kan visa upp en helt annan sida av sin musikaliska talang som låtskrivare och gitarrist. Ett nytt muskilaliskt kapitel har han öppnat sent om sider i sitt musikaliska liv men bättre sent än aldrig eller hur!?

Michael Wagner har producerat albumet och det är samma man som producerade Mötley Crues debutalbum ”Too Fast For Love” en gång i tiden! 

Slutligen kan sägas att ”The Other Side Of Mars” är ett mycket bra album som med riktigt bra musiker och sångare visar att Mick Mars har mycket kvar att ge framöver inom musiken den saken är det inga tvivel om! Jag längtar redan efter nästa album och att den inte dröjer allt för länge för du är så mycket bättre Mr Mars!

TIll sist: Bandet som varit delaktiga i skapandet av ”The Other Side Of Mars”!

Jack Bunton på sång, Paul Taylor ( Winger, Alice Cooper ) på keyboard, Ray Luzier ( Korn ) på trummor, Chris Collier på bas samt Brian Gamboa som medverkat i två av låtarna på sång.

Artist: Mick Mars ”The Other Side Of Mars”.

Release: 23/2 2024.

Förlag: 1313/Border.

Bästa låtar: Loyal To The LIe, Broken On The Inside och Killing Breed.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *