Vid det här laget är Narnia, med sina 25 år i branschen, ett etablerat namn på den svenska metal-scenen. I och med detta tror jag att vi kan utgå från att gruppens kristna profilering är tillräckligt välkänd, och vi kan lämna den därhän för att fokusera på musiken.

Ghost Town ett klassiskt power metal-album, på många sätt, med några folkiga riff lite här och där, såsom i inledande ”Rebel” och i titelsåret. I genrens anda finns det många tekniskt krävande moment, som gitarrsolot i ”Theif” och riffet till avslutande upptempodängan ”Wake up call”.

Men vi möter också ett par lite mer experimentella delar. ”Out of the silence” är en sådan. Här stöter vi på ett lite synthigare, mer elektroniskt sound, med inslag av spoken word. Men det är också en episk powerballad med storslagna körer, som går hand i hand med resten av plattan. I ”Glory Daze” är också till största delen en typisk låt för gruppen, men bjuder på ett lite oväntat orgelsolo. Narnia har sitt etablerade sound och ”Ghost Town” bjuder inte på några allt för höjda ögonbryn. Inget hjul har uppfunnits, men inget inbitet fan kommer heller att bli besviken.

Artist: Narnia
Albumtitel: Ghost Town
Bolag: Narnia Songs
Release: 230317
Genre: Power metal, symfonisk metal, kristen metal
Bästa låtar: Out of the silence, Wake up call, Rebel
Betyg:

Recension av: Anna Mattsson