Peter Hermansson  Second Glance

 

För de allra flesta har Peter Hermansson gjort sej känd som trummis i 220 Volt men han har också hållt i taktpinnarna i band som Talisman, John Norum band och Bleckhorn. Peter släppte också skivan Black Cloud, med 5 spår,  under egen flagg 2013 men nu är det dags för första fullängdaren som består av nio egenförfattade låtar och två covers. Trummorna och sången tar Peter själv hand om medan övriga instrument spelas av ett flertal musiker från den svenska hårdrockseliten eller vad sägs om följande gästlista:

 

Nalle Påhlsson(Therion, Treat, Zan Clan)

John Levén(Europé)

Björn Englen(Quiet Riot, Yngwie Malmsteen)

Jimmy Wahlsteen

Thomas Larsson(Glenn Hughes)

Christoffer Ståhl(Talisman)

Martin Thenander(Electric Boys)

Mats Karlsson(220 Volt)

Martin Jepsen Andersen(Meridian)

Janne Stark(Merryweather, Stark)

 

Valen av coverlåtar är svåra att förstå. Både W.A.S.P.s I don´t need no doctor och Deep Purples Soldier of fortune är jättebra låtar och Peter sjunger helt ok men kan dock inte på långt när mäta sej med Blackie Lawless och David Coverdales oerhört mäktiga och karismatiska röster och har man likt mej lyssnat en hel del på originalen så får Peter stryk här. Kanske kan förstagångslyssnar få upp ögonen för originalen? Hermansson tycks också ha en förkärlek för ballader då hela tre stycken finfina sådana har fått plats på skivan och Last Goodbye är en riktigt fullträff! Öppningsspåret A revolution, Movin´on och Ain´t gonna crawl är exempel på sköna rocklåtar från skivan.

 

Summa summarum är Second Glance en skiva jag kan tänka mej att lyssna mer på. Den platsar dock inte på fredagens eller lördagens röjarfest utan snarare på ett avkopplande söndagsmys

 

Band: Peter Hermansson
Titel: Second Glance
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: GMR music
Releasedatum: 16/4
Bästa spår: Last Goodbye, Set me free och Ain’t gonna crawl

 

Betyg:

Av: Marcus Ahlberg