Remedy är hyllat i skribentkretsar med rätta, denna debut med medlemmar som inte kan ses annat än veteraner i branshen. Låtskrivaren Roland ”Rolli” Forsman har ihop med sin vän Sören Kronqvist skrivit ett gäng högoktaniga låtar som kommer få fans av melodic rock och AOR kommer skratta av glädje, det är många som hävdar att albumet är bland det bästa i genren i år, och jag kan bara hålla med för debutalbumet Something That Your Eyes Won’t See är så pass bra!

Bandet utgörs av Roland Forsman – Gitarrer, Robert van der Zwan – sång, Jonas Öijvall – keyboards, Jonas Dickolo – Bas, Fredrick Karlberg – trummor en kvintet som kommer visa var skåpet ska stå när de kommer ut på vägarna, det är jag övertygad om.

Första spåret tillhör de absolut bästa på hela plattan, Livin on the Edge, ger både power och melodi som sätter sig direkt och så fortsätter det vidare med I Wanna Have it All. Marilyn handlar om legendendariska skådespelerskan är också mycket bra men kanske ett liiiitet snäpp ner jämfört med de två inledande spåren men fortfarande riktigt bra med sin duttande keyboard som andas 80-talet. 
Enkelt förklarat är det den här kvaliteten låtarna håller rätt igenom åtminstone när vi pratar upptempolåtarna. Det är väl egentligen bara balladen Sundays at Nine som saknar det där lilla extra vilket nästan får mig att sänka betyget till en åtta ihop med att att jag hade önskat en lite klarare ljudbild. Det blir dock en 9 eftersom låtarna håller såpass bra kvalité och inte minst för den avslutande vackra Lifeline.

Jag ser fram emot att följa bandets framfart, jag hoppas att de kommer till Göteborg för en spelning för då är jag där.

Band: Remedy
Titel:  Something That Your Eyes Won’t See
Genre: Melodic Rock/AOR
Bästa låtarna: Livin on the Edge, I Wanna Have it All och Stranger
Skivbolag: S-Rock Music Produktion
Producerad av: Roland ”Rolli” Forsman och Sören Kronqvist
Release: 16 december 2022

Betyg:

Av: Mathias Westman