Dags igen för ännu ett projekt från Frontiers Music. Den här gången är kaptenen på skutan Tony Hernando. Till vardags gitarrist i Lords Of Black. Med sig har han som matroser att sköta framför allt sången ett helt koppel dugliga vokalister. (Och en av dom outstanding men vi kommer till det.)

Vad sägs om namn som:
Johnny Gioeli (Hardline, Axel Rudi Pell), Deen Castronovo (Revolution Saints, ex-Journey), Dino Jelusic (Animal Drive), Kent Hilli (Perfect Plan), (Hardline), and Diego Valdez (Dream Child). Deen Castronovo spelar även trummor på hela albumet. Alla låtar är skrivna av Tony Hernando. Något som han här trots att han tar ett steg i från sin traditionella stil inom metal till mer traditionell Melodic Rock lyckas leverera med väl godkänt i betyg.

Vi inleder i samhällskritiska? ”Stop Livin’ to Live Online”. Som öppnar med ett stilla piano men efter en kort stund övergår i rockigare toner. Johnny Gioeli får äran att vara först ut på sång. Deen Castronovo tar över i spår två med den klyschiga titeln ”Unbreakable”. Ja vi har hört den förut. Likaså låten. Helt ok förvisso men som inte sticker ut någonstans. Vi hoppar i stället till spår tre ”I Remember Your Name” som är skivans absoluta höjdpunkt. Här tar gudabenådada sångaren Kent Hilli över mikrofonen och efter det är albumet aldrig sig likt igen. Förutom att det rent låtmässigt är bästa spåret så tar Kents röst och lyfter upp den ytterligare ett snäpp. Vi har alla våra olika favoriter och Kent har på otroligt kort tid hoppat upp som en av mina personliga favoritvokalister oavsett genre. Att han under så lång tid varit utanför periferin är för mig en gåta. Utan att raljera för länge så nöjer jag mig med en kort sammanfattning. Världsklass.

Och där dog det då menar skribenten? Nja, så drastiska skall vi icke vara! Skivan fortsätter puttra på med småtrevliga rock karameller. Men trots de imponerade namnen och för schangern fortsatt klyschiga titlarna som ”Cause I Know You’re the One, Nothing I Could Give To You, Live To Win och You and I” så lyfter albumet inte till samma höjder igen. Det är väldigt standardiserad Melodic Rock gjord efter branchens alla regler. Vi skulle egentligen gå igenom låt för låt men tyvär smälter spåren helt enkelt samman inom denna gebit allt för mycket för att det egentligen ska ge er läsare något extra.

Projekt inom Melodic Rock med just detta faktum är tyvär något som de senaste åren gått tretton på dussinet på. Det krävs något extra förutom de tradionella hörnpelarna:

*Erkänt duktig Låtskrivare

*Kända renommerade Vokalister/Musiker.

*En Producent och Mixningsansvarig med mångårig erfarenhet.

Gathering of Kings lyckades med att med energi, lust, kamratskap, humor och ett jäkla driv lyfta hela vägen fram till ett toppbetyg. Trots samma förutsättningar fanns det där något som man enkelt kanske kan beskriva som ”att nu jäklar ska vi visa hur det ska gå till” driv som tyvär saknas här. Det blir istället en känsla av att projektet rotts i hamn utan några smärre läckor. Och tyvär skivan igenom känns det även lite tomt. Man nästan känner att det här är en engångsföreteelse något som aldrig riktigt kommer få chansen att blomma ut och bli så mycket mer.

Till slut når vi dock hamn. Vi ger därmed Kapten Hernando och hans matroser ett godkänt betyg till slut för väl utfört arbete och låter dem mönstra av detta skepp. Nu väntar världen och nya rutter längs melodiösa hav. Även jag stiger av och går i land. Sittandes på en liten restuarang i en liten fiskehamn inväntar jag istället nästa skepp från rederiet Frontiers Music redo att även jag ge mig ut på nya äventyr med ny kapten och besättning. Det skulle inte förvåna mig om vi hör om ovan nämnda snart igen.

Band: Restless Spirits
Titel: s/t
Genre: AOR / Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2019-05-17
Bästa spår: ”I Remember Your Name”
Betyg: 5/10

Av: Magnus ”The Wildflower” Blomqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *