Saint Deamon är ett svenskt/norskt Power Metal band som nu släppt sitt fjärde album sen debuten 2008. Det nya albumet ”League of the Serpent” öppnar starkt med låten ”At Break Of Dawn” och sen fortsätter det med ytterligare 10 låtar till som levererar högoktanig powermetal by Scandinavia. Det är fullt ös från första ackorden till det sista och sångarens röst håller riktigt bra klass och det lyfter låtarna ytterligare en nivå. Folkloren ligger och lurar i texterna genom att de blir en röd tråd genom samtliga låtar och det höjer intresset för låttexterna på ett djupare plan. Det är som sagt inte texter  om ”Making Love” eller ”Calling Dr Love” om man säger så! Det finns ett tema genom hela albumet och inte bara rena powermetalslakten rakt igenom från gitarr, bas, sång och trummor. Vi får musik med texter som ger oss en ”story ” i varje låt och det bidrar givetvis till att lyfta låtarna ett snäpp ytterligare.

Gillar man band som Hammerfall, Tungsten och Manimal så kommer ni garanterat bli nöjda med Saint Demons nya album ”League of the Serpent”! Jan Thores sång lyfter samtliga låtar på albumet och bra refränger med den energi låtarna levererar ger oss lyssnare en riktig kick och ett smile på läpparna. Vi vill ha mer helt enkelt av ett band som levererar med klass, stil och power med en stänk av folklore som mättar vår musikaliska hunger från topp till tå.

”League of the Serpent” är ett välproducerat album som ger oss  elva riktigt bra låtar som nästan får albumet att brisera av välgjord power metal från första till sista låt! Det är lätt att spela för högt för grannarna kan man dessutom konstatera med gott samvete…

Så vi får hoppas  Saint Deamon fortsätter ge ut fler album framöver.  De har sen debuten 2008 och det nästkommande albumet 2009 haft ett uppehåll till 2019 när albumet ”Ghost” släpptes och nu 2023 släpper sitt fjärde album ”League of the Serpent”. Det är ju synd om bra powermetal låtar får ligga och damma för länge i replokalen eller hur? Vi vill ju ha mer av detta även i framtiden för bandet ”Saint Demon” är för bra för att gömmas i en replokal allt för länge så hoppas vi snart får höra mer i framtiden så att vi inte får lyssna på gamla alster från förr utan att det kanske  kommer bli mer bra musik även efter 2023!? 

Rock On Guys And Thanks For The Power Of Music!

Band: Saint Demon.

Album: League of the Serpent. 

Förlag : AFM Records.

Bästa låtar : At Break Of Down, Gates Of Paradise och Load Your Cannons.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré.

Till sist: Saint Demon är: Jan Thore Gretstad ( sång ), Toya Johansson  ( gitarr ), Nobby Noberg ( bas ) och Alfred Fridhagen ( trummor ). Dessa killar har gjort ett riktigt bra album för 2023 med bravur!