Shaft of Steel är ett Londonbaserat f.d Power Metal band som plötsligt fick känslan att vi kör hellre 80-90-tals rock i stället med influenser från artister som Peter Gabriel, Phil Collins och Journey. Man är influerade av band som Work of Art, FM, Harem Scarem och Strangeways.

Detta album kan väl sägas vara ett bra försök men inte mer. Känns som bandet tagit i för mycket och att man helt enkelt tappat tråden på detta album. Visst det är bra producerat, bra arrangerat och det känns när man lyssnar att man lagt ner mycket arbete på alla tio låtarna på albumet. Ändå känner man att det inte riktigt lyfter ordentligt. Tre låtar är riktigt bra men resten känns som välproducerad musik för varuhusets bakgrundsmusik, hissmusik eller varför inte som soundtrack till en klassisk amerikansk collegefilm från 80-talet?! Låtarna känns för ytliga helt enkelt.
Synd för jag gillar soundet men det saknas en nerv och känsla i många låtar.

Sen varför ha låtar på mellan fem och sex minuter det håller inte. Vi snackar AoR inte RUSH, Genesis och andra band som kan hålla kvalité på långa låtar! Detta är låtar som borde mått bättre av lite kortare speltid helt enkelt.

Helt enkelt har man överarbetat i sina ambitioner att skapa ett bra gediget album men tyvärr borde man valt en enklare väg för kvalité finns det hör man men återigen känns det som att många låtar inte riktig lyfter ordentligt.

Men tror Shaft of Steel har en framtid för det finns kompetens och givetvis influenser att skapa ett riktigt bra nästa album för det är trots allt ett bra band i grunden men man blev lite för överambitiösa i skapandet av detta album tyvärr.

Så kämpa på Rock is Hard as Hell but it pays back in the future!

Skivbolag: Germusica

Release: 28/2 2020

Genre: AoR, Hårdrock

Bästa låtar: Touching you Every Day, All Because of You och I Never Been Alone.

Betyg: 5/10

Mattias ”Mp3” Petre.