Alltid spännande med nya band att lyssna på och ta till sig. She Bites bildades 2019 och är ett band som säger sig spela AoR med fullt ös med skrikiga och ylande gitarrer.

Bandet är en skapelse av sångerskan/skådespelaren Melanie Stahlkopf och Lars König ( tidigare LIONCAGE ex SKYLINE ). De övriga i bandet Carsten Kohl och Arvid Lucas är hämtade ifrån LIONCAGE.

Man har på nio månader gjort färdigt detta album ”Joyride” som är inspirerat av influenser från Roxette, Robin Beck, Fiona och Starship. Ser man på omslaget så känner jag iallafall en känsla av Roxette även om musiken på albumet kanske mer är åt AoR och inte rockpop å la Per Gessle.

Elva låtar på albumet som ligger på 3,5 minut till fyra minuter vilket är lagom och bra i denna AoR genre.

Öppningslåten ”Demons” är en typisk klassisk AoR rökare med typiska riffen och den där jämna bastanta takten och samspelet mellan trummor och bas. Det luktar mycket 1985/86 i mina öron eller rättare sagt hörs. Titellåten luktar mycket Roxette men man fixar det ändå rätt snyggt på ett eget vis. Låten She Is On Fire är också som öppniningslåten äkta klassisk AoR och riktigt bra.

Bandet har velat skapa en ”Joyride” on a summer day säger man! Stämmer detta? Nja. Man lyckas med detta i fem,sex låtar resten av låtarna känns sega och tempolösa men de bra låtarna är definitivt värda en ”åktur” nu i sommar och även framöver! Stor skillnad mellan många låtar i kvalité men som sagt det som är bra är riktigt bra!

Låten ”Push The Limits” låter som en riktig låtstöld eller är den en cover!? Men jag gillar låten skarpt ändå trots att det snurrar i skallen att man hört detta förrut?!

Totalt sett ett bra album som kunde lyft mer men She Bites kan nog leverera mer framöver tror jag? Dessutom tror jag bandet kommer vara ett nöje att se och lyssna på live den dagen allt blir mer normalt igen i världen.

Skivbolag: Germusica.

Release: 19/6 2020.

Genre: AoR, Hårdrock.

Bästa låtar: She Is On Fire, Demons och Heartbreak Hotel.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petre.