Debuten från denna danska kvartett inleds, i klassiskt skräckmanér, med en speldosa, och som väntat, levererar Silver Phantom en rejäl dos skräckrock. I mångt och mycket drar det kanske lite mer åt doom metal än vad genrens giganter, som Alice Cooper, gör, men samtidigt kunde både riffet och melodin på till exempel ”Black Lady”, platsa på en Ghost-platta.

Texterna domineras också av skräcktemat, inte minst i ”Shapeshifter”, där vi möter hamnskiftande reptiler. Det kan låta banalt och nästan fånigt när det återges på detta sätt, men det är texterna som lyfter albumet. Att skriva inom skräckgenren är en ständig balansgång, och det är svårt att inte bli för mycket, men Silver Phantom kan hålla balansen. Allra bäst blir det när de presenterar skräck av en mer realistisk och vardaglig typ i ”Parasite spirit”, där missbruk skildras på ett både poetiskt och sårbart sätt.

Crimson Cabaret har många godbitar, och med sina svängiga riff och allsångsvänliga refränger, inte minst i avslutande ”We sing along”, som har en mycket passande titel. Om bandet kan frambringa samma storslagna känsla och smått creepy atmosfär som plattan bjuder på, kan detta bli en liveshow utöver det vanliga.

Artist: Silver Phantom

Albumtitel: Crimson Cabaret

Bolag: Uprising Records

Release: 220928

Genre: Skräckrock, doom metal

Bästa låtar: ”Undying Gods”, ”Parasite spirit”, ”Black Lady”

Betyg:

Recension av: Anna Mattsson