Bandet Sister grundades i Stockholm/Jönköping 2005. För mej är konstigt nog Sister en ny bekantskap trots tre tidigare albumsläpp, Hated 2011, Disguised Vultures 2014 och Stand Up Forward March! 2016. Bandnamnet Sister är taget från Blackie Lawless och Nikki Sixx’s band med samma namn från tiden före W.A.S.P. och Mötley Crüe. Så värst mycket bättre förebilder kan man ju inte ha tänker jag och drar på öppningsspåret Bring out the dead från purfärska skivan Vengeance ignited.

Så vad har då Sister och Vengeance ignited att erbjuda en gammal 50-årig rockfarbror?

Bring Out The Dead är en ösig rocklåt som låter ganska mycket Hardcore Superstar och har en mycket stark refräng och jag känner genast att jag vill upp ur soffan och hoppa omkring på golvet. Jag vill ha mer! Titelspåret Vengeance Ignited är något mindre ösig men har också en jättebra allsångsrefräng och här tycker jag mej skönja fler influenser som t.ex Guns’n’Roses.

Spitfire är stenhård Heavy Metal som för mina tankar till Judas Priests Freewheel Burning och Iron Maidens Aces High. Låten osar av NWOBHM och jag ramlar av stolen. I Scream For Pleasure tar bandet med oss till 80-talets L.A med ett stycke musik som skulle kunna varit inspelat av t.ex Mötley eller L.A. Guns. Psycho Thrilling startar med ett riff som följer med genom hela låten och som jag tycker mej känna igen som 2 unlimiteds There’s No Limit. Om det är avsiktligt eller en slump vet jag inte men ruskigt bra är det!

I låten Primal Rage flirtar man lite med Black Metal genren utan att för den skull tappa sitt sound. Walk With Me får en återigen att vilja lämna soffan trots sitt mörka tema med ett kall från andra sidan. Whispering Winds är skivans ballad. En låt som bandet haft som idé i flera år utan att få till den rätta känslan. Även här handlar det om drömmande om den andra sidan. Ett mörkt och vackert stycke som låter lite som Watains They Rode On. Skivan avslutas med One Last Ride som påminner en del om inledningsspåren med bra ös och stark refräng.

Jag är mycket glatt överraskad av Sister. Skivan Vengeance Ignited är så full av rövsparkande rock’n’roll att jag tror jag blir galen om pandemiskiten inte är över snart och man kan få ge sig ut och bevittna livemusik igen. Om Sister rockar lika fett live som på skiva så har jag känslan att detta kan vara ett top notch liveband. Min bedömning är att bandet har sina starkaste influenser inom glamrocken och att man på skivan hämtar influenser från alla möjliga håll. Starka refränger blandas med ett jäkla ös. Man vågar prova influenser från olika genrer, och gör det, utan att gå bort sig. Till er som läst ända till denna rad säger jag: Köp!

Artist: Sister
Titel: Vengeance Ignited
Releasedatum: 2021-02-26
Skivbolag: Flick Records
Genre: Metal
Bästa låtar: Spitfire, Psycho Thrilling och One last ride men hela skivan är jämn.
Betyg:

Av: Marcus Ahlberg