2021:s första recension för min del blir Six Foot Six och deras album ”End Of All” som kom ut i december. Bandet är ett resultat av Kristoffer Göbel och Cristoffer Borg som tyckte man skulle bilda ett band utifrån Kristoffer Göbels soloprojekt ”The Six Foot Six Project” som kom ut 2018.

Så nu i december kom alltså bandets debut som enligt dom själva ska ge oss en resa in i metalvärlden. Mörkt, melodiskt och episkt med arv från svunna hårdrockstider men också nått nytt som unikt i den göteborgska hårdrocksmyllan som ytterligare kan sprida nya hårdrocksfrön över moder jord och ge Göteborg ännu en lysande Heavy Metalstjärna som glänser på himlen över Vinga fyr och hårdrockens huvudstad i landet lagom.

Gillar man band som Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest, Accept och Queensryche så kan Six Foot Six tilltala många att ta till sig deras nya album.
Albumet är en härlig blandning av en resa med låtar som är både hårda, melodiska och episka samt rör sig nära det mörka och ockulta.

Albumet har tolv låtar av hög klass även om några givetvis har en högre topp men i det stora hela så finns det inga sömnplåster att lida sig igenom. Låtarna ” Welcome To Your Nightmare”, ”In God We Trust” och ”Finale Vittoria” är episkt mäktiga med ena foten i det ljusa och andra foten i det mörka. Ont mot gott som alltid i en riktig saga även om det handlar om en musiksaga av hög klass som i detta fall! Låten ” I Am Your King” är albumets längsta låt (6:28) men kunde lika gärna vara ännu längre…Låtar över fyra minuter är alltid svåra att skriva om man vill fånga lyssnarens intresse hela vägen. Men Six Foot Six lyckas med detta vilket visar på den kvalité och kompetens bandet innehar musikaliskt.

Albumet ”End Of All” levererar riktig duktigt bra med låtar där det levereras ett par riktiga metaldängare av högsta rang. Sen att Kristoffer Göbels röst är ett unikt extra allt på låtarna är bara att tacka och buga för och ta i akt för!
Six Foot Six har gjort ett album som skapat en bra avslutning på musikbranschens värsta år sen Gud skapade noter, toner och riff i kampen mellan ”Heaven and Hell”!? Ett litet mästerverk ”made by Swedes” och som ger oss kraft för ett bättre musikår 2021!?

Visst är det tydligt vad influenserna kommer ifrån men Six Foot Six lyckas ändå hitta sin stil i detta och sätta sin musikaliska prägel samt visa att svensk hårdrock håller hög klass. Ett band som vi kommer höra mer av och som gjort december månad lite ljusare 2020! Tummen upp och rock on guys for 2021! We Will Rock!

Band: Six Foot Six.

Titel: ”End Of All”.

Genre: Hårdrock/Heavy Metal.

Release: 11/12 2020.

Bästa låtar: Welcome To Your Nightmare, I Am Your King och In God We Trust.

Mattias ”Mp3” Petre.