Sole Syndicate som släppte sitt debutalbum 2016 (”Garden Of Eden”) har nu släppt sitt andra album sent i höst med det passande namnet ”Last Days Of Eden”. Detta svenska band är inspirerade av sin uppväxts musik vilket innebär 80-tals influenser inom Heavy Metal och Melodiös hårdrock. Sole Syndicate hittar sin inspiration genom att återvinna denna era i sin musik med inslag av klassisk ”Hard’n’ Heavy” med starka låtar som griper tag i en genom melodiska melodier och hårda riff. Det är ”Catchy” helt enkelt utan att det blir för mycket och det har man lyckats bra med i sin mix av låtarna på nya albumet.

Sole Syndicate visar att rötterna är starka ifrån uppväxten då de sannerligen med stor säkerhet hängde hos kompisar och på fritidsgårdar lyssnandes på den musik som fört dem fram till det band bandet vill stå för utifrån sina hårdrocksgener. Det DNA som tydligt bär spår på en ljuvlig svunnen tid i hårdrockens historia.

Bandet bär detta arv med tydlig stolthet, skicklighet och inte minst in i vår nutid med nytt fräscht sound som kan förvaltas vidare framöver till nya generationer inom hårdrocken.

Sole Syndicate låter oss att åter få njuta av det goda 80-talet men ändå låta sig ta nya kliv in i det nya 2020-talets djungel av musik i alla dess former och genrer.
Man har lyckats med att blanda gammalt med nytt på ett bra sätt. Det känns ändå nytt och fräscht trots de tydliga influenserna från förr. Musik ska ärvas, förvaltas och få lite nya kryddor som ger oss ny musik att inpireras av, att älska och inte minst höra och må bra av.

”Last Days Of Eden” är ett bra album som kommer tilltala många som gillar musik med influenser och rötter i det fantastiska musikaliska 80-talet.
Albumet har tio låtar och ett par låtar är lite över de andra i klass men det finns inga direkta lågvattenmärken utan albumet håller en mycket bra standard överlag på låtarna vilket innebär ett gott betyg till bandets andra album!

Sole Syndicate visar att man är ett band som är värda att tas på allvar. Bandet har gjort en bra uppföljare som andas vitalitet, melodier och musikalitet.

Till sist: Visst är det fantastisk att få lyssna på bra svensk hårdrock! Sole Syndicate visar att Sverige har så mycket bra band inom Svensk hårdrock/metal att man med stolthet hissar den svenska flaggan högt upp vajandes mot God Of Thunder! Support your locals and be proud of it! Sweden Rocks!

Band: Sole Syndicate.

Titel: Last Days Of Eden.

Genre: Heavy Metal/Hårdrock.

Skivbolag: Scarlet Records.

Release: 20/11 2020.

Bästa låtar: Wake Up, We All Fall Apart och Have You Heard It All Before.

Av: Mattias ”Mp3” Petre.