Ibland blir man rätt nöjd redan efter en första genomlyssning på ett nytt album. Precis så är det med Souls Of Tides nya album ”Black Magic”. Albumet öppnar starkt med låten ”Voodoo Ritual” för att sen följas av ytterligare åtta låtar varav en liten kort musikalisk overture innan de sista två låtarna.

Bandet är som sagt inspirerade av tidigare band som Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath och The Dorrs och vill visa att man kan spela 70-tals inspirerad hårdrock med bravur även 2020 på ett nytt eget sätt. Det gör man med råge, stil, klass och finess! Detta är sjuttiotalet i modern tappning, välproducerat och med tydliga influenser av 70-tals hårdrocken i en grymt bra modern stil.

Souls Of Tides nya album gör mig glad och får mig göra en resa tillbaka i en tid när hårdrocken låg i sin vagga. Bandet förvaltar med sin egen stil och proffessionalitet en kultur/musikhistoria som kan komma inspirera många kommande blivande musiker om man gillar detta.

Detta album är fantastiskt bra i mina öron och jag tror många nya unga fans kommer både gilla detta och det arv Souls Of Tide förmedlar på sitt eget sätt. Albumet har inga svaga låtar och iallafall jag kommer lyssna en hel del framöver slå mig ner i fåtöljen, tända några ljus och drömma om en gången tid som har kommit tillbaka på ett bra sätt i Soul Of Tide och ”Black Magic”!

Köp eller ladda ner! Bra musiker, Bra sångare och som sagt ett sound som påminner oss om när hårdrocken slog igenom med band som blev stilbildande för många nya generationer och nu tar Souls Of Tide stafettpinnen vidare!

Tack för ett himla bra genomarbetat musikaliskt verk med bra låtar och ett tydligt arv från kanske en tid när hårdrocken var som bäst?

Bandet: Vegar Larsen Vocals, Anders Langberg Guitar, Ole Kristian Ostby Lead Guitar, Oyvind S Johannesen Bass, Tommy Kristiansen Drums och Kjetil Banken Hammond.

Skivbolag: Mighty Music.

Release: 22/5 2020.

Genre: Hårdrock, Classic.

Bästa låtar: Morning Star, Black Magic och Evening Star.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petre.

Till sist: Som sagt Norrmännen levererar duktigt och Souls Of Tide är inget Norgeskämt! Dom är på riktigt, riktigt bra. Vi snackar Vikings of The North Europe!