Då släpper det norska bandet Stargazer ifrån Trondheim sin uppföljare till albumet ”The Sky Is The Limit” (2019), vilken fick övervägande bra kritik. Skivan heter nu Life Will Never Be The Same. Bandet består av en femmanauppsättning med dubbla gitarrer. När man lyssnar på skivan får man direkt känslan att detta är barn ifrån 1980-talet. Det är logiskt då gruppens sound är väldigt gitarrdrivet då det förekommer mycket riffande, långa solon i varje låt och en hel del shreddande (troligen mycket inspiration ifrån Van Halen). De distade gitarrsoundet är definitivt Metal i sina hårdaste stunder. Annars ser jag gruppen som övervägande hårdrock eftersom de är väldigt melodiösa. Det kan man förstå genom att de har mycket inspiration ifrån vad jag kallar ”Deep Purple trädet” och sångaren Tore André Helgemo gör ett ganska bra jobb med att sjunga korrekt och på olika nivåer. Han har även ganska bra high pitch vilket är en styrka.

Det jag gillar med flertalet av låtarna i Life Will Never Be The Same är tempot och drivet som ger en bra känsla, så trummorna och basen gör ett bra jobb att få till den ljudbilden. Precis som gruppens fina omslag i en bergig skogsmiljö under nattetid med ett stjärnfall så känns det som att du är ute på en nattfärd. Av deras inspirationer så förstår jag även att de i sin lyrik tar upp mycket personliga känslor i Jag-form, eskapism, lite småfarlig och action och lite mer djup i sina ballader. Övervägande ger låttexterna och Helgemos sång en ganska positivt känsla.

Något att säga om en del låtar? Ja jag ställde exempelvis albumens två första låtar Can You Conceive It mot Live My Dream mot varandra. Där tyckte jag den senare var bättre efersom jag tyckte den var mer jämn och slät och leadriffet gav en bra inramning i låtens riktning.

Photo Credit: Øystein Hermstad

Don´t Kill hajade jag till lite på att låten är lite tuffare i sitt uttryck och inramning. Däremot ser jag låten Will I Come To Heaven som albumets bästa spår. Låten inleds med de dubbla gitarren som kompletterar varandra på ett riktigt skönt sätt. Drivet sedan med gitarren och övrigt ljud ger ett härligt tempo. Jag gillar faktiskt även de mindre riffen ifrån leadgitarren i sångverserna som inger en känsla att gitarrsoundet inte överger låten utan är närvarande rätt igenom. Helgemo sjunger riktigt stark och jag gillar texten hur den baseras på det egna jaget och himmelen, en perfekt kombo!

Albumet har några ballader. Jag grovt säga att Live Today är en akustisk ballad medan Heartbroken, Turn Off The Light och Take Me Home är mer åt powerballad hållet. Jag kan tycka att Live Today är lite onödig med tanke på bandets ganska höga och gitarrdrivna ljud, den känns bara udda och hade kanske inte behövts. De övriga powerballaderna är stabila och passar som sagt mer i helheten.

Beyond The Moon är en instrumental låt och den är riktigt bra tycker jag. Avslutningsspåret Push Me är en bra avslutningslåt. Den har bra gung och rytm i en snygg hook som gör låten nästan lite poppig.

Life Will Never Be The Same är sammantaget en riktigt bra skiva med bra produktion, text, musik och sång. Den är stabil och sviker inte. Den är en väldigt bra mix mellan melodiöst, klassisk hårdrock och Heavy Metal, 1980-talet och modern produktion.

Genre: Melodiöst Hårdrock, Melodiös Heavy Metal

Betyg:

Bästa Låtar: Will I Come To Heaven, Live My Dream, Heartbroken, Beyond The Moon

Recension av: Anthony Ceylan