A Saga from Sweden or is just a Symphony from Sweden? Faktum är att det inte är en saga det är två killar som möts i en närbutik och börjar snacka musik! Nu har två killar skapat sitt andra album sen debuten från 2021. Det albumet gav tummen upp från många runt om i musikvärlden. ”Inner Demons” gav killarna fin respons och nu släpper de redan 2022 nya albumet ” Saint Of Yesterday” 3 februari 2022. 12 bra låtar som mixar poprock med metalrock på ett ypperligt sätt. Man har från början viljan slå sina musikaliska gener ihop och skapa nått som åter igen sätter musik från Sverige på kartan helt klart. Det är dynamiskt, poprockigt men ändå tungt och majestätisk metal i en brilliant mix rakt igenom åter igen sen debuten ”Inner Demons”! Vi får levererat poprockens sinne för melodier med metalrockens bombastiska fyrverkeri av ljudbild som exploderar i ett fantastisk crescendo av ljuv musik! Man har strävat efter det perfekta soundet samtidigt med att man skrivit låtar av hög musikalisk klass. Vi får helt klart på nya albumet 12 låtar som håller från första till sista låt!  

De fans som gillade debuten kommer även gilla nya albumet och både ”Saint Of Yesterday” samt debuten ”Inner Dreams” visar på att Symphony Of Sweden är ingen dagsslända som kommer tyna bort i musiketern. Det är helt enkelt för bra för att göra det. Man kan inte damma bort bra musik den berör och består!  Precis så gör killarna i Symphony Of Sweden och de gör det med stor musikalisk talang att leverera högoktanig pop/metal med bravur! 

Popinfluenserna bärs upp av en stark bas av metalrock som Linus ”Lee” Wester och Pontus ”Evan” Hagberg tillsammans  lyckats skapa  med sina musikaliska DNA på ett utmärkt sätt och det är bara  att tycka det är fantastiskt hur ödet eller slumpen kan få två att genom ett möte börja prata musik över paketleveransdisken att sen börja skapa musik tillsammans man berörs av. Detta möte blev helt klart bra och visar att musiken förenar. Long Live Rock And Roll eller Pop! Tack för musiken den ger oss som lyssnar glädje hopp och framför allt meningen med musiken och föder nya musikaliska inspirationer för både gamla och nya generationer!

Förlag : Firechild AB.

Band: Symphony Of Sweden  ”Saints Of Yesterday”.

Release : 3/2 2022.

Bästa låtar : Will She Fight, The Grimm Reaper och Angels.

Betyg:

Mattias ”Mp3 ” Petre.