Projektetet med forna Nightwish sångerskan Anette Olzon och den finske låtskrivaren Jani Liimatainen släpper nu album nummer två tillsammans. The Dark Element som de heter släppte sin debut 2017 och hyllades men visar nu med album två att de kan ännu bättre!

”The Second Coming” är riktigt bra! Visst låter det mycket typiskt finsk metal a la Nightwish men det fattar man ju?! Anette Olzen var ju sångerska i Nightwish och varför släppa ett säkert musikkoncept egentligen?! Finland är även nummer ett i jämställdhet när det kommer till hårdrocksgenren om man nu ska jämföra hur bra Finska band lyckats med en kvinna i front position.

Albumet är lika vackert som det finländska landskapet, makalös powermetal med tyngd som är tyngre än vad Nightwish var under Anettes tid där och det var toppbra då också!

Den finska själen bidrar till att man gör ett nytt album som gör att man bara vill skrika! Hard Rock Hallelulja om och om igen när man lyssnar. Mycket bra helt enkelt och man riktigt längtar till att dra till bastun med ett par kalla Lapin Kultas och deras musik streamad i en portal högtalare på väg dit!

Som sagt! Rekommenderas starkt och det är power men melodiöst samtidigt som man känner sisun vibrera i kroppen och blodet när man lyssnar av låtarna.

Helt enkelt lite bättre än förra albumet och ett stort steg som tagits sen debuten som var bra men detta är mycket bra!

Album: Song the Night Sings
Release från: Frontiers Music 8 November
Producer: Jani Liimatainen
Genre: Heavy Metal/Symphonic Metal

Bästa låtar: The Pallbearer Walks Alone, Not Your Monster och Song the Night Sings.

Betyg: 8/10
Sisu: 9/10

Redaktör: Mattias ”Mp3” Petre.