Oktobers hetaste platta?! The Ferrymen med sitt andra album visar rejält med melodiös powermetal från början till slut!

” A New Evil” slår direkt an från start genom mina högtalare och jag är nästan knockad av hur bra detta är från start till mål!Soundet, arrangemanget, låtarna de kramar musten ur en!

Sången och drivet i låtarna gör mig knäsvag från första början men snart hittar vi väl något sämre spår? Men icke, det håller hela vägen. Jag är knockad som en boxare nere på nio och reser mig till slut och inser att detta var nog bland det bästa jag hört i år. Kanske är mina högtalare trötta men dom ljuger inte för en gammal rockräv som mig. Jag ger upp och kapitulerar för detta band. The Ferrymen har gett mig några år till av hopp i livet av att lyssna på ny musik och samtidigt ge mig en rak höger i vänstra örat och lite i det högra! Detta är kvalité! Power och melodiöst så det sjunger om det!

Sångaren har en perfekt röst för att lyfta låtarna en bit upp till. Rak rock and roll på bästa sätt med tyngd och melodi helt enkelt!Ett band med kompetens och ambition helt enkelt på ett mycket övertygande sätt. Klass på det hela rakt igenom utan att det blir överarbetat allt för mycket, bara ren rak melodiös hårdrock med power helt enkelt!

Ett väldigt väl genomarbetat album från första till sista låt helt enkelt! Kan bara buga mig och säga att: Tack Ferrymen för ett riktigt bra album i världsklass helt enkelt!Detta är så bra att jag får hopp om livet igen för musiken tar mig återigen tillbaka till 1980-talet. Så härligt att få höra riktigt bra melodiös hårdrock igen med bra sång och bra melodier!

Ett väl så gott betyg för deras andra album, så ladda ner/köp deras nya album detta är riktigt bra! 11 låtar som inte gör er ledsna nu när novembermörkret är här och innan stakarna står på vinylspelaren och lyser upp hårdrockshimmelen!

”The Ferrymen”
Magnus Karlsson – Guitar, Bass and Keyboard
Ronnie Romero – Vocals
Mike Terrano – Drums

Titel: ”A New Evil”
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: Frontiers Music
Release: 11/10 2019
Bästa låtar: ”New Evil”, Save Your Prayers” och ”Bring Me Home”.

Betyg: 9/10

Redaktör: Mattias ”MP3” Petre