Finska bandet The Ragged Saints släpper nu sitt andra album ”Sonic Playground Revisited” efter debuten 2013 ”The Sound of Breaking Free” som fick fina lovord när den släpptes. Nu snackar vi 2020 så bandet har ju haft några år på sig med att fixa uppföljaren och är det fortfarande ett band att göra tummen upp för?

Visst rockar det på riktigt bra inledningsvis i de två första låtarna som får en att gilla stilen och den genre som dom kör, alltså hårdrock med tydliga 80-talsinfluenser från band som: Def Leppard, Ratt, Dokken och övriga band från perioden som blev stora eller i allafall fick hyfsade framgångar. Melodiös hårdrock med vassa riff och faktiskt en hel del tyngd i musiken. Bandet gör det bra på nya albumet och fem låtar lyfter rejält och får en att vilja ta tidsmaskinen tillbaka igen till den där tiden som kallas 80-talet!

Det är välproducerat och bandet är duktiga musiker och sångarens röst passar utmärkt till stilen. Som sagt riktig bra klass på fem låtar och Finland visar att man verkligen har en bredd inom rocken med många band som leverar hårdrock i olika stilar!

Synd bara att två låtar sänker mitt betyg. Varför en tråkig ballad i ”Just Belive” och låten ”Take Me With You” som inte riktigt lyfter ordentligt

Men övriga låtar håller bra och gör att det blir tummen upp för deras senaste alster som förtjänar att lyssnas på av er som gillar denna genre inom hårdrocken. Plus till ett härligt omslag som ger lite bonuspoäng dessutom! Alltid en bra kombination med musik och en bild/bilder att titta på när man lyssnar.

The Ragged Saints ”Sonic Playground Revisited” rekommenderas starkt av mig så ladda ner eller köp för detta är bra synd bara att det inte lyfter hela vägen för ett toppbetyg. Tycker man kunde lyckats ett snäpp lite högre eftersom man haft några år på sig sen debuten 2013?!

Skivbolag: Germusica

Release: 31/1 2020

Genre: Melodiös hårdrock, AoR

Bästa låtar: Never Gonna Let You Down, Secret in Our Hearts, Always Forever, Like a Spinning Wheel och Turning Cold

Betyg: 7,5/10

Mattias”Mp3″ Petre