Timechild släppte nu i november sitt debutalbum ”And Yet It Moves” och detta danska köpenhamnsband spelar en massiv och organiskt tung rock med vokalharmonier. Lät detta komplicerat? Inte alls! Det är rent ut sagt tunga riff och kraftfull leadsång vi får höra i deras debutalbum! Medlemmarna i Timechild har tidigare spelat i diverse olika danska band med både nationella och internationella spelningar i bagaget innan man förenade sina musikaliska erfarenheter och talanger i att bilda bandet och nu släppa sitt första album.

Influenserna är Black Sabbath, Barones och Deep Purple. Låten ”Child in Time med D.P var nog den låt som inspirerade till just bandets namn: Timechild om undertecknad får gissa hur man kom fram till bandets namn!? Anders Folden på sång/gitarr, Birk Lead på gitarr samt Daniel Back på bas/bakgrundssång har levererat tio låtar på debuten ”And Yet It Moves ” och det är en titel som passar bra för övriga åtta  låtar på debutalbumet är inte direkt sega och det är bra fart och tempo från första till sista låt.

Man har lyckats att förvalta arvet efter sina influenser och lyckas att bidra med att ge nya musikaliska input så man kan stå ut och visa att detta band är ett band som mycket väl  kan ta en plats i en tuff bransch och nämnas med respekt av nya fans. Hårdrocken är stor i Skandinavien men megastor i hela världen så det gäller att sticka ut med bra musik och talang. Det gör Timechild på sitt debutalbum riktigt bra!

Redan i öppningslåten”And Yet It Moves”sätts en känsla att detta kan bli riktigt bra!? ”This Too Will Pass” som följer kan kännas lite lätt malande i en första lyssning men låten växlar smart mellan tungt gung och uptempo så det är bara att inte tycka annat att detta är riktigt bra för ett debutalbum.Tvillinggitarrerna i albumets låtar får mig att minnas åren när K.K Downing och Glenn Tipton körde fullt ös på Judas Priest album och konserter.

 Timechild har lyckats bra med debuten och det är nio riktigt bra låtar som levererar klassisk bra hårdrock med harmoni, tunga riff och kraftfull sång. Gillar också att låtarna ligger runt 4,5 minuter då musiken är intensiv att man annars hade varit knockad  och utslagen  så man har lyckas bra att få musikens kraft paketerad inom 4,5 minuter alldeles utmärkt.  Detta är ett album som växer för varje lyssning och det bidrar nio bra låtar till avhög klass till detta debutverk med den äran! Bandet visar tydligt att man tagit sina influenser in i ett 20 tal på ett mycket bra sätt. Danska Timechild för  hårdrockens DNA vidare med bravur! Albumet är ett ljus i mörkret i mörkaste tiden på året och det är välproducerad och musikaliskt tack vare duktiga musiker som bidragit till denna produktion av bra dansk hårdrock. Mange takk för musiken det var dejligt att uppleva och höra! 

 

Förlag: Mighty Music  l.t.r.

 

Band: Timechild.

 

Release: 12/11 2021.

 

Bästa låtar: And Yet It Comes, Haze Of The Dawn och The Bite Of Frost.

 

Betyg:

 

Av: Mattias ”Mp3” Petre.