Ny Skivrecension: Tungsten – ”Bliss”.

Tre album på lite över tre år är rätt bra jobbat  av killarna och gubbarna i bandet Tungsten. Sen debuten 2019 med deras första album ”We Will” och deras andra album ”Tundra” 2020 skriver vi nu in 2022 deras tredje album ”Bliss”. Nya albumet ” Bliss” är i äkta sann industriell powermetal anda på riktigt. Visst det är fortfarande melodiösa ljudslingor i bakgrunden och folklore i musiken. Men nu har man gått helt in i betongväggen i en gammal  industrilokal som doftar övergiven hård armerad betong så  det sjunger om det! ”Bliss” är deras tyngsta album helt klart.

Tungsten har med nya albumet ”Bliss” gjort ett väldigt bra album precis som deras två första. Mycket jobb nerlagt på det musikaliska och man känner att nyckeln ligger i att bandet består av två gubbar och två yngre hungriga musiker som eldar på så slutresultatet blir en bra mix av rutin med ungdomlig entusiasm i en härlig kaskad i dur och moll. En bra hårdrocksblandning som gett resultat i bandets låtskrivande. Det är den känslan man känner och det är styrkan i bandet Tungsten.

Som sagt Tungstens tredje alster ”Bliss” gör oss inte besvikna för man har återigen visat att Tungsten kommer vara ett band att räkna med framöver inom hårdrocken och sätta Sverige på kartan som ett av hårdrockens ultimata länder gällande skapandet av bra musik.

Tungstens fans kommer definitivt ta detta album till sina hjärtan och nya albumet ”Bliss” .

Totalt 11 låtar av hög klass med bravur. Så det är bara att njuta av sommaren 2022 av stycke utmärkt musikaliskt verk av Tungsten. Så ladda ner ” Bliss”. Albumet kommer definitivt ge bandet nya fans med stor sannolikhet. Detta är deras bästa album trots två låtar som hade gett Tungsten en plats i finalen på melodifestivalen!  Men ”On The Sea” och ”Come This Way” är ändå riktigt bra låtar trots allt. Det visar bara vilken kompetens bandet besitter med Anders Johansson och sönerna Karl och Nick samt Mick Andersson med micken.

På albumet ”Bliss” har man blivit tyngre i soundet än på de tidigare två albumen helt enkelt. Tack för musiken Tungsten ni rockar på bra helt enkelt!

Band: Tungsten.

Förlag: Arising Empire.

Genre: Hårdrock/Metal.

Release: 17/6 2022.

Bästa låtar: In The Center, Bliss och Come This Way.

Betyg:

Mattias ”Mp3 ” Petré.

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!