Tungstens debutalbum som släpptes den 20:e september är rykande het ännu i oktober! Från öppningsspåret till sista låten ”Wish upon a star” är det fullt ös rakt igenom utan att det tappar fart eller gnista.

Gillar deras sound att att det känns lite ”fantasy world” över låtarna speciellt i inledningen av albumets låtar. Känns som dom kan ge ett bidrag från powermetal till Hollywood om nu nån skulle vara rätt så intresserad av deras låtar!? Bra är det iallafall i mina öron och deras musik skapar också fantasi i mina tankar när man hör låtarna Tungsten skrivit på detta album.

Man blandar Heavy metal med fina musikslingor som samtidigt ger det tunga soundet melodi och den mixen gör sig väldigt bra på deras nya album.

Gillar dessutom att man har låtar som ligger runt 3 minuter max 4 minuter vilket gör att man hinner med att rocka loss nästan på sin kafferast ett tag!

Skönt att det finns band som tycker kvalitét på låtarna inte alltid hänger på hur långa låtarna är för att bevisa att det blir bättre ju längre man orkar mangla på i låtarna för att bevisa för sitt alterego i sex sju minuter.

Gillar denna mixen av hårt sound med inslag av mjuka melodiösa slingor i bakgrunden i förgrunden.

”We Will Rise” är ett album som starkt rekommenderas att ladda ner/köpa!

Ni blir inte besvikna för i stort sett allt från låt nummer 1 till låt nr 12 håller bandet Tungsten ihop hela albumet på ett klockrent sätt musikaliskt. Man vill liksom återigen köra repeat över en längre tid känns det som…

Tungsten levererar helt enkelt! Så tack för ett bra muskikaliskt verk, för detta var riktigt bra!

Bandet:
Karl Johansson: Bass
Nick Johansson: Guitar
Anders Johansson: Drums
Mike Andersson: Vocals

Band: Tungsten
Titel: ”We Will Rise”
Genre: Metal/Powermetal
Skivbolag: Arising Empire
Release: 20/9 2019

Bästa låtar:
”We Will Rise”
”It aint Over”
”Sweet Vendetta”

Betyg: 9/10

Redaktör Mattias ”MP3” Petré