1987 släpper den före detta sångaren i Accept Udo Dirkschneider med bandet U.D.O deras första album ”Animal House” och nu 35 år senare får vi ett samlingsalbum som täcker bandets musikaliska resa fram till nu. Hela albumet innehåller 33 låtar som finns på 2 cd om man nu inte laddar ner samlingsalbumet ”The Legacy” istället. Vi bjuds dessutom på fyra bonus låtar där ”Falling Angel” sticker mest ut och för tankarna tillbaks till Acceptlåten ”Fast As A Shark” utan att den känns som en rak kopia av den. De övriga tre bonuslåtarna ”Wilder Life”, ”What A Hell Of A Night” samt ”Dust And Rust” är mer metal standard där ”Dust And Rust” doftar mest Accept av dessa låtar som vi får som bonus på samlingen av bandet.

U.D.O ”The Legacy” är ett gediget samlingsalbum och gillar man Accept gillar man U.D.O eller vice versa! U.D.O är ju liksom Accept 2.0 enligt mitt tycke och många fans saknar nog än idag Udo som frontman i bandet Accept för då var de som bäst men nu får man ju plåster på såret för bandet U.D.O har gjort det bra i 35 år sen ”Dirken” lämnade Accept. 

”The Legacy” är som en Paradis eller Alladinask för oss som gillar samlingsalbum. Det finns nya överraskningar och det finns några bitar man kanske väntar med men de flesta är helt som vi vill ha dem genom åren som gått sen debuten för U.D.O 1987. Ett perfekt val för att lägga under granen i jul för både gamla som nya fans att njuta av under julledigheten eller i lurarna för de som måste åka till jobbet efter att Tomten gjort sitt.

Personligen tyckte jag det var ett svek när Udo Dirkschneider lämnade bandet men idag efter alla år som gått förstår man att starka viljor måste gå skilda vägar ibland. Detta samlingsalbum är ett ”måste” för hyllan för oss som gillar både Accept och U.D.O. 4 bra bonus låtar och ett album som täcker 35 års musikalisk karriär är ju givet att införskaffa i ens albumkartotek! Det är också en rekommendation till yngre hårdrocksband som inte hittat U.D.O ännu och är nyfikna på musiken innan den tystnar till sist!?

Danke Schön U.D.O fur alle jahren mit grosse Heavy Metal! Udo mit uns!

Band: U.D.O ” The Legacy”.

Förlag: AFM Records.

Release: 18/11 2022.

Bästa låtar : Fear Detector, Dust And Rust och Falling Angels.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré.